Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Psychose Awareness Talk – Esther van Duin en Jerry Allon

Gesprek tussen wetenschapper Esther van Duin en ervaringsdeskundige Jerry Allon over wat de neurowetenschap ons over psychose leert.

Neurowetenschapper Esther van Duin en ervaringsdeskundige Jerry Allon gaan in gesprek over wat de neurowetenschap ons over psychose leert, en wat de neurowetenschap van mensen met psychose-ervaring kan leren.

In het kader van Psychose Awareness Day– voerde Anne Marsman, namens PsychoseNet, live gesprekken met (ervaringsdeskundige) experts. Je kunt deze gesprekken op PsychoseNet terugkijken!

Esther van Duin is al van jongs af aan gefascineerd door de werking van ons brein en vragen als ‘Wie zijn we? Wat bepaalt ons gedrag? Waarom leven we zoals we leven?’

Na verschillende studies en een promotieonderzoek naar de neurowetenschap van psychiatrische stoornissen is ze vorig jaar met ‘MindLife’ gestart. Met MindLife wil ze een brug slaan tussen neurowetenschap, psychiatrie en de maatschappij.

Hoe? Kijk voor meer informatie op Mindlife.nl

Jerry Allon had een goede baan bij de bank toen hij op zijn 26e voor het eerst een psychose kreeg

Het veranderde zijn leven totaal. Hij omschrijft de ernstige psychische crisis van toen ook wel als een bosbrand die alles plat legde, maar waar uiteindelijk ook vruchtbare grond uit ontstond. Hij werkt inmiddels al jaren zelfstandig als ervaringsdeskundige, spreker, docent en dagvoorzitter op het terrein van geestelijke gezondheidszorg.

Je kunt het gesprek hier terugkijken:

YouTube player
In gesprek met Esther van Duin en Jerry Allon

Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet.nl, Mind Ypsilon, Anoiksis, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Socialrun, Kenniscentrum Phrenos en Hamlett.

De livestreams worden mede mogelijk gemaakt door Socialrun en PsychoseNet België.

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *