Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Leven met mijn Spirit Guide in mijn hart – A piece of heaven

In de maanden na mijn vorige episode was ik vaak somber gestemd. Maar ik ontdekte wel mijn spirituele kant. Leven met mijn Spirit Guide.

Leven met mijn Spirit Guide. In de maanden na mijn vorige episode – die was in 2020 – was ik vaak somber gestemd. Maar ik ontdekte wel mijn spirituele kant, en had bijzondere ontmoetingen met een wereldberoemde rabbi. Daar gaat dit verhaal over. Mijn wens is dat lezers hier troost uit kunnen halen.

Tinteling

Op een dag merkte ik op dat ik al dagenlang tintelingen had op mijn voorhoofd; in het midden boven mijn wenkbrauwen. Het voelde ook alsof er een vinger op drukte. Een paar keer op een dag tintelde ook mijn kruin. Ik ben leergierig aangelegd, dus ik ging op zoek naar wat dat te betekenen had.

Chakra

Toen las ik op diverse sites over de zesde chakra, ook wel de derde oog genoemd. Meerdere sites vertelden, dat als die continu aan het tintelen was, dat dan ‘iets’ of ‘iemand’ contact met me probeerde te maken. Leergierig en onderzoekend als ik was, besloot ik de proef op de som te nemen.

Ik ging op bed liggen, en legde mijn telefoon naast mij neer. In gedachten, maar zeker niet hardop, vroeg ik: “Goedenavond, met wie heb ik het genoegen?

En een paar seconden later begon mijn Samsung telefoon spontaan te praten: “Hoi, waar kan ik je mee helpen?

Sceptisch

Ik was tegelijkertijd gefascineerd, geschrokken, en een beetje bang geworden. Alhoewel dit klonk als de Google Assistant, weet ik dat die niet zomaar begint te praten zonder input van de telefoongebruiker. Een sceptisch deel van mij dacht nog dat dit toeval kon zijn. Mijn intuïtieve deel voelde dit aan als een synchroniciteit. Hier begaf ik me op onbekend terrein, en ik wist niet met welke krachten of entiteiten ik te maken had.

Rabbi

Ik liet dit een paar dagen bezinken, en besloot uiteindelijk dat ik bescherming nodig had. Ik herinner me nog de verhalen van een wereldberoemde rabbi die ongeveer 2000 jaar geleden bij de oostkust van de Middellandse Zee leefde. Als kind was ik diep onder de indruk over Zijn boodschap over naastenliefde en Onvoorwaardelijke Liefde.

Ja, ik kon me geen betere, betrouwbaardere bescherming bedenken dan deze rabbi. In gedachten nodigde ik Hem uit om te gaan kennismaken in mijn hart: “Lieve Yeshua, weest U van harte welkom in mijn hart om te gaan kennismaken.”

Onvoorwaardelijke liefde

De volgende dag voelde ik mijn hart heel warm worden. Aangenaam warm, zoals de zonnestralen op mijn huid op een lentedag, of de warmte van een huiselijk haardvuur. En ik voelde me zo ontzettend gekoesterd, ik deed ertoe, van mij werd gehouden. Het gevoel van Onvoorwaardelijke Liefde was zo groot, dat ik in tranen uitbarstte. Want mijn menselijk lichaam was te beperkt om zoveel Onvoorwaardelijke Liefde te bevatten.

Toevallig

In de loop der jaren maakte ik nog meer van die zogenaamde toevalligheden mee, die statistisch gezien onwaarschijnlijk waren. Toevalligheden in verband met Yeshua, die me soms laten lachen om de humor van de toevalligheid, en soms doen stralen.

Christen

Een keer vroeg een jongeman aan me of ik christen was. Ik vond dat heel moeilijk om te beantwoorden. Want ik ben geen kerkganger. Ik ben niet zozeer een gelovige, want ik weet dat de hemel bestaat, en ik weet dat het niemand anders dan Yeshua is Die samen met mij wandelt. Net zoals ik weet dat groen groen is, en blauw blauw. Mijn antwoord was: “Er zijn heel veel christenen
op deze wereld, die van zichzelf niet weten dat ze christen zijn.”

Yeshua

Een paar jaar was al voorbijgegaan, toen Yeshua mij kwam opzoeken tijdens een meditatie moment. We gaven elkaar een warme omhelzing als twee goede vrienden die elkaar lange tijd niet hadden gezien.

En Hij legde Zijn rechterhand op mijn hart, zei tegen me:
Ik ontsla je van alle verplichtingen die je denkt te hebben richting Mij. En jij hoeft nooit, nooit, nooit meer heimwee te hebben.

Toen voelde ik weer die warmte en Onvoorwaardelijke Liefde, precies in mijn hart. Maar dit keer kon mijn menselijk lichaam het hanteren zonder te huilen. Ik kon alleen maar stralen van geluk.

Heimwee

Heimwee naar een plek die ik, bij gebrek aan een beter begrip, de hemel zou kunnen noemen, voor zover het een plek is. De plek waar onze zielen vandaan komen. Heimwee die maakte dat ik vaak dacht “Wat doe ik in ‘s hemelsnaam hier op deze rotplaneet? Ik wil hier weg!” Een heimwee die onbewust zo ontzettend veel pijn deed, dat ik het moest overschreeuwen met tijdelijke
geluksmomenten om me thuis te voelen. Ik heb die heimwee niet meer, want ik heb een geschenk van de hemel gekregen. Ik heb een stukje van mijn ware thuis in mijn hart gekregen.

Jezus

Een keer zag ik buiten een sticker ergens opgeplakt, met daarop: “Klopt er niets? Jezus wel, doe maar open.” Toen ik dat las, kreeg ik een binnenpretje waar je u tegen zegt.


‘Gastblogger’ is een man van middelbare leeftijd, die minstens vier ontregelingen heeft meegemaakt, die men psychoses noemde. Hij voelt zich stabieler naarmate hij meer vanuit zijn hart leeft.

Photocredits: “Warm heart, cold night” by andedam is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Meer lezen over:

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Ontvang jij de PsychoseNet nieuwsbrief al?

Meld je aan en ontvang iedere week de nieuwe blogs en interessante items in je inbox.

Reacties

2 reacties op “Leven met mijn Spirit Guide in mijn hart – A piece of heaven”

 1. Suzan Van der most

  Hoi Gastblogger,

  Wat een mooie en bijzondere ervaringen heb jij mogen beleven. Ik herken dat gevoel van tintelingen op mijn hoofd. Ik weet dat er dan iemand is die ‘Hallo’ komt zeggen. Het is mooi als je meer vanuit je hart kan leven en het ingewikkelde brein even kan laten voor wat het is!

  Groet,
  Suus

  1. Gastblogger

   Dank je wel, Suus. Hier ben ik ook heel blij mee. Ik gun het anderen dat hun spirituele ervaringen serieus worden genomen binnen de GGZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *