Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Auteur

Jim van Os

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Nieuw! Podcastserie ‘Het leven’ met Jim van Os als host

Podcast PsychoseNet - Jim van Os

PsychoseNet heeft een nieuwe podcast serie waarin onze eigen Jim van Os de host is! Kortom: Mooie gesprekken gegarandeerd! Deze bijzondere serie heeft de titel ‘het leven’ gekregen. In deze eerste aflevering gaat Jim in gesprek met Sander.

Sander had gedurende 17 jaar een zeer turbulente periode in de psychiatrie met opnamen, isoleercel, dwangmedicatie en betrokkenheid van allerlei instanties.

Hij stuurde een stroom aan brieven aan behandelaars

Maar ook naar instanties en anderen waarin hij protesteerde tegen diagnosen, behandeling en de in zijn ogen onheuse bejegening.

Hij rekende uit dat er per jaar soms meer dan 100.000 euro werd uitgegeven aan zijn zorg in de GGZ en dat baarde hem zorgen. Hij voelde zich niet gehoord.

Maar de laatste twee jaar is er sprake van een dramatische kentering: er is rust in zijn leven, er zijn geen opnames meer, de brieven zijn gestopt.

Wat is er gebeurd?

Jim van Os gaat in gesprek met Sander.