Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.  

Relatie met iemand met psychosegevoeligheid aangaan?

Vraag

Ik ben sinds twee maanden aan het daten met een superleuke jongeman, die mij onlangs heeft verteld dat hij in het verleden (2014 – 2016) tweemaal een psychose heeft gehad. Ze dachten (daarnaast) eerst dat hij mogelijk bipolair was, maar hij heeft uiteindelijk deze diagnose niet gekregen. Zijn verhaal heeft mij niet afgeschrikt, maar ik ben, logisch, wel aan het onderzoeken en nadenken geslagen. De “relatie” voelt tot nu toe erg goed, maar wij zijn ook op een leeftijd (rond de 30) dat ik wat verder wil kijken dan vandaag.

Ik hoop dat jullie mij van meer informatie kunnen voorzien over waar ik rekening mee moet houden in deze (mogelijke) relatie en in mijn benadering richting hem (m.n. op korte termijn)?

Alvast bedankt!

Antwoord

Goed van je dat je je vraag hier stelt. Ik ben blij te lezen dat jouw vriend open is over zijn psychotische kwetsbaarheid. Heel voorstelbaar ook van jouw kant dat je hier graag meer over wilt weten.

Ypsilon is de vereniging voor naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. Op onze site vind je veel informatie, advies hoe om te gaan met mensen met een psychotische gevoeligheid. Je kunt daar o.a. de brochure ‘Help! Psychose in de familie’ gratis downloaden:

Ga ook eens kijken op de site www.naasteninkracht.nl die er is voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je vindt daar ervaringsverhalen, adviezen, tips.
Jouw vraag is via Psychosenet bij Ypsilon binnen gekomen. Ook op de site van Psychosenet vind je veel informatie, o.a. dit filmpje kan voor jou interessant zijn:

Ik veronderstel dat je jouw vriend ook vertelt dat jij je in dit onderwerp wil verdiepen. Jullie wederkerige openheid zal een goede basis vormen voor jullie relatie.

Mocht je nog vragen hebben nu of in de toekomst, Ypsilon is alle werkdagen bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur: 088 000 21 20

Met vriendelijke groet,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Meer informatie voor naasten:

Meer informatie over psychose:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 27
Beantwoord door: Ypsilon op 2 september 2019

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie
Naasten
Overig
Psychosegevoeligheid

Lees ook