Veel gezochte termen

Psychosenet video

Draw my life – herstelvideo van Nicky Gijsbers

Mijn naam is Nicky Gijsbers en ik maakte deze herstelvideo. Ik ben maatschappelijk werker en maak video’s onder andere over mijn werk als psychiatrisch ambulant begeleider bij de RIBW. Ik ben creatief en werk met mijn hart. In 2019 heb ik een prijs gewonnen om video’s te maken over mijn werk.

In 2023 werk ik 21 jaar in de zorg. Ik heb gewerkt als woonbegeleider, activiteitenbegeleider, ambulant begeleider, coördinator en leidinggevende in Nederland en Amerika. Mijn werk bestaat uit mensen methodisch begeleiden die last kunnen hebben van; een psychische kwetsbaarheid, verslaving, etniciteit, discriminatie, onveilige jeugd, trauma en stigma.

Het is zo gaaf dat ik voor deze mensen van betekenis kan zijn in mijn werk“.

Ik kom veel aangrijpende levens verhalen tegen

In 2022 heb ik het eindelijk gedurfd om mijn eigen levensverhaal in beeld te brengen en te delen. Ik ben in een pleeggezin opgegroeid en mijn zus is geadopteerd. Ik heb mij gespecialiseerd op de impact van afstand, adoptie en pleegzorg.

Naast mijn werk als hulpverlener durf ik nu zelf ook zo mijn eigen kwetsbaarheid te laten zien. Ik wil anderen ook helpen hun levensverhaal te verfilmen.

Over de herstelvideo van Nicky Gijsbers

Het was een heel proces om deze video te maken

Een samenvatting van mijn leven. Opgroeien in een pleeggezin. Mijn zoektocht naar mijn zus en het overlijden van mijn moeder. Allemaal belangrijke gebeurtenissen verteld in 10 minuten.


Nicky Gijsbers is maatschappelijk werker. Ze maakt video’s voor de lol. Op haar YouTube kanaal Samen in Beeld maakt ze waardevolle Nederlandstalige video’s.

Karin Seelen maakte de tekeningen in de video. Je vindt meer werk van Karin op haar Instagram account.

Meer video’s kijken over herstel?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.