Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Psychose Awareness Talk – Stijn Vanheule en Leen Verhaert

Psychose awareness day vrijdag 22 mei 2020

In het kader van Psychose Awareness Day– voerde Anne Marsman, namens PsychoseNet, live gesprekken met (ervaringsdeskundige) experts. Je kunt deze gesprekken op PsychoseNet terugkijken!

Stijn Vanheule en Leen Verhaert gingen in gesprek over de vraag ‘Wat is psychose nu eigenlijk?’

YouTube player

Stijn Vanheule is professor psychoanalyse aan de Universiteit Gent en opgeleid als klinisch psycholoog en psychoanalyticus

Hij houdt zich veel bezig met psychose, schreef onder andere het boek ‘Psychose anders bekeken’ en pleit ervoor psychose niet als ‘hersenziekte’ maar als uiting van psychische crisis te benaderen.

Leen Verhaert is ervaringsdeskundige op het gebied van psychosegevoeligheid, loopbaancoach en auteur van het boek ‘zintuig verzint’

In dit boek gaat ze uitvoerig in gesprek met Psychose en geeft het als ware een gestalte. Meer lezen over Leen en wat ze zoal doet?

Bekijk haar website: https://www.leenverhaert.be/


Psychose Awareness Day Nederland is een initiatief van het Netwerk Vroege Psychose in samenwerking met het Rob Giel Onderzoek centrum, PsychoseNet.nl, Mind Ypsilon, Anoiksis, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Socialrun, Kenniscentrum Phrenos en Hamlett.

De livestreams worden mede mogelijk gemaakt door Socialrun en PsychoseNet België.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *