Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Leestijd < 1

Auteur

Lerrie Grooten

Lerrie Grooten, socioloog. Op zijn eigen website Find Yourself A Moment To Grow schrijft Lerrie over wat hem inspireert en bezighoudt en over zijn ervaringen met schizofrenie (inclusief grappen over schizofrenie).

Samen de wereld een stukje beter maken – random acts of kindness

Het doen van altruïstische daden – in Amerika ook wel random acts of kindness genoemd – werkt stress verminderend en draagt bij aan de geestelijke gezondheid van mensen. Dat was de uitkomst van het baanbrekende onderzoek uit 2010 van de Amerikaanse psycholoog Shawn Achor[1].

Wow, dus door aardig te doen naar anderen, help je ook jezelf? Die gedachte inspireerde me om in augustus 2016 170 vriendelijke daden in 21 dagen te doen.

Hier kan je zien hoe zo’n dag er uit zag

 

 

Ik kreeg ontzettend veel leuke reacties van bekende en onbekende mensen. Dit maakte mij bewust dat met behulp van kleine gebaren mensen erg blij kunnen worden gemaakt. Later, toen mijn acties aandacht kregen in de media, realiseerde ik mij hoeveel het met een maatschappij kan doen.

‘Random acts of kindness’-maand

Om bovenstaande redenen roep ik augustus 2017 uit tot ‘random acts of kindness’-maand. Ik hoop mensen van over heel de wereld te stimuleren om vriendelijke daden te doen. In de hoop daarmee een golf van geluk door de wereld te laten gaan, zelf geef het goede voorbeeld door in augustus duizend (!) vriendelijke daden te doen. Zo ben ik van plan om cadeautjes achter te laten in de trein, vriendelijke kaartjes en krasloten in de bus doen bij een studentenflat en Facebookrecensies te schrijven voor organisaties die ik dankbaar ben. Leer meer over het plan in deze video:

 

1]   Happiness Advantage, Shawn Achor (2010)

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *