Veel gezochte termen

Psychosenet auteur

Lotuslicht

José Smit/ Lotuslicht kreeg op haar 49e haar eerste langdurige psychose met verlichtingservaringenSindsdien is haar leven enorm veranderd en leeft ze met psychoses en perioden van rustiger vaarwater.

Meer zien van Lotuslicht?

Lotuslicht maakte een opname op Facebook over haar psychose. Deze video is via deze link te bekijken. Ook is Lotuslicht op Youtube

Meer lezen over dit onderwerp?


Reacties

8 reacties op “Terugkijken – een psychose heeft zin”

 1. Jos Raaphorst

  Hallo José,

  Ik durf uit eigen ervaring te zeggen, dat het ondergaan van een psychose altijd zin heeft. Al kan de gene die de psychose ondergaat niet altijd de vinger leggen op de inhoud of oorzaak van de psychose.
  Bij mijn psychoses is het uiteindelijk heel duidelijk geweest dat ik in dit leven mijn holocaust-verleden en Auschwitz met de meest zware psychoses vanuit mijn geest moest helen. Ik heb in de isoleercel een vergassingservaring in een psychose moeten ervaren wat uiteindelijk een helende werking op mijn diepe wond in mijn geest heeft gehad.
  Uiteindelijk na een zwaar psychiatrisch leven met een schizo-affectieve stoornis heb ik na een bezoek aan Auschwitz in 2017 mijn beschadigde geest m.b.t. mijn vorig leven kunnen helen. Ik heb o.a. hierover een manuscript geschreven wat ik wil uitbrengen.

  José, bedankt voor de interessante blog.

  1. Jose Smit

   Bijzonder is dat toch, dat je op zo een manier leert doorzien wat psychose doet. Dankjewel voor je verhaal!

 2. Jose/ lotuslicht

  Dankjewel Meike!

 3. Jose/ lotuslicht

  Fijn dat er mensen zijn die dit herkennen en begrijpen.

 4. Prachtig josé, je beschrijft zo mooi de spirituele kwaliteiten die in psychose verborgen liggen. En dat je dat daarna dus te integreren hebt in je leven. Voor mij is jouw verhaal een pleidooi voor het combineren van psychologie en spiritualiteit. Alleen maar wroeten in de mind zonder je de beseffen dat wat je werkelijk bent die waarnemer is, is vruchteloos. Maar alleen maar verdwijnen in die waarnemer en ondertussen de trauma’s vermijden is vooral heel pijnlijk.

  Dankjewel voor je mooie verhaal.

  1. Jose/ lotuslicht

   Dankjewel Meike!

 5. Rogier

  José wat heb je dat mooi en krachtig geschreven. Met een bepaalde afstand en volwassenheid maar vooral kwetsbaarheid naar je eigen identiteit kunnen kijken is heel bijzonder. Wat een ontroerend verhaal en veel herkenning!

  1. Jose/ lotuslicht

   Dankjewel Rogier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *