Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Tot hier en niet verder, Rolf Sellin

Auteur:

Rolf Sellin

Uitgever:

AnkhHermes

Verschijningsdatum:

14 december 2022

Tot hier en niet verder – Rolf Sellin

Vind je het vaak moeilijk om ‘nee’ te zeggen? Werk je soms zo lang achter elkaar door zonder pauze dat je hele lijf er zeer van doet? En wil je soms liever maar helemaal het contact met iemand verbreken dan dat je gewoon zegt waar het op staat? Dan vind je het lastig om je grenzen aan te geven. Rolf Sellin biedt je inzichten en concrete methoden in Tot hier en niet verder.

Dit boek kan je helpen met het leren van grenzen stellen. Rolf Sellin legt uit wat grenzen precies zijn, waar ze liggen en welke weerstand je kunt ervaren. En hoe je ze mentaal, fysiek, communicatief en energetisch stelt.

Versterk je centrum en bescherm je grenzen

Grenzen stel je niet alleen voor anderen, maar ook – juist – voor jezelf. Rolf Sellin laat je zien dat wanneer anderen telkens over jouw grenzen heen gaan, jij daar zelf een belangrijk aandeel in hebt.

Met onder meer een zelfkennistest en reflectievragen

ontdek je precies waar je vaardigheden om grenzen te stellen voor verbetering vatbaar zijn. En je gaat hiermee aan de slag. Zo geef je je eigen ‘workshop grenzen stellen’ vorm. Grenzen stellen vergt oefening en dit boek geeft concrete methoden daarvoor.


Rolf Sellin (1948, Duitsland) was oorspronkelijk architect maar ervoer in zijn werk problemen met zijn eigen onbegrepen hooggevoeligheid. Hij is oprichter van een Duits HSP-instituut en ontwikkelde methoden voor het omgaan met hooggevoeligheid, grenzeloosheid en verder leven na een levenscrisis, waar hij verschillende boeken over schreef. 

Meer lezen over grenzen stellen?