Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Wegen naar seksuele waardigheid, Maya Schrier-Kerstan

Auteur:

Maya Schrier-Kerstan

Uitgever:

Paris Books

Verschijningsdatum:

24 mei 2022

Wegen naar seksuele waardigheid – Maya Schrier-Kerstan

Wegen naar seksuele waardigheid van Maya Schrier-Kerstan geeft handvatten om kinderen op respectvolle en afgestemde manier seksueel op te voeden. Ook krijgen volwassenen zelf richtlijnen om alsnog ongezonde inprentingen over seksualiteit en intimiteit te veranderen.

We zijn ontstaan vanuit een ontmoeting tussen een eicel en een zaadcel van onze biologische ouders. Dat was het begin van de dans tussen mannelijke en vrouwelijke energie in ons. Seksuele energie is een onderdeel van onze levensdrift dat naar verbinding streeft.

Willen we onze seksuele waardigheid terugvinden, dan is het belangrijk de daarmee verbonden inprentingen aan te kijken

Daarover gaat dit boek. De manier waarop we ons intiem verbinden, is gebaseerd op de vroege ervaringen tijdens de psychoseksuele ontwikkeling. Deze hebben vaak diepe sporen achtergelaten en ons vervreemd van onze seksuele organen.

Het vermogen om leven te scheppen geeft seksualiteit een diepere betekenis. Maar er is ook ongemak over seksualiteit van generatie op generatie doorgegeven.

Onze natuurlijke seksuele stroom is daardoor geblokkeerd geraakt

De seksuele waardigheid is verloren gegaan en dit veroorzaakt veel lijden. Seks, bedoeld voor intieme lichaamscommunicatie en voortplanting, is daardoor vatbaar geworden voor manipulatie en commerciële exploitatie.

Op haar veertiende is door een ingrijpende ervaring bij Maya Schrier-Kerstan de kiem gelegd voor haar interesse in trauma en seksualiteit. Het is haar missie geworden om mensen te ondersteunen bij het hervinden van hun innerlijke waarheid en hun seksuele waardigheid.

“Maya Schrier-Kerstan neemt de lezer bij de hand door een voor velen onontgonnen gebied van onze seksualiteit. Op professionele, vakkundige en bij tijden poëtische wijze inspireert ze ons om weer in contact te komen met de diepe wijsheid van ons erotisch lichaam. Een must-read, niet alleen voor professionals maar voor elk mens die het verlangen heeft zijn seksualiteit te verdiepen en zo nodig te helen.” – Michelle Shanti


Maya Kerstan was natuurkundige in Oost-Berlijn, in Nederland ontwikkelde zij zich tot een toonaangevende therapeut, coach en trainer op het gebied van de psychoseksuele ontwikkeling. Dit boek is haar debuut.

Meer lezen of kijken over dit onderwerp?