Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Behoefte aan intimiteit maar niet aan seks

Wat zou jij doen-02

Ik gebruik al enige tijd antipsychotica. Eén van de bijwerkingen is dat ik geen behoefte heb aan seks. Maar wél aan intimiteit!

Ik heb geen vaste partner maar zou graag willen daten. Moet ik het dan vertellen dat ik door medicijngebruik geen zin heb in seks? Wanneer is het juiste moment?

Afbouwen is voorlopig geen optie.

Bas (28), Bergen op Zoom


Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl.

Reacties

6 reacties op “Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Behoefte aan intimiteit maar niet aan seks”

 1. Emine

  Ik zou niet zoveel druk op mezelf zetten. Daten, elkaar leren kennen, leuke dingen doen. Ik zou niet meteen beginnen over seks (dat zou mij afschrikken als vrouw als een man het over seks heeft). Maar eerder open zijn over mijn medicatie-gebruik. Als hij mij echt leuk vindt dan zal hij er respect voor hebben. Ervaar het en zoals hierboven genoemd volg je hart. Zie waar het naartoe leidt. Veel plezier met daten.

 2. Saya

  Ik ken het probleem , maar ik zou er wel open over zijn als de tijd daar is. Ik bedoel, het is een beetje raar om tijdens je eerste ontmoeting al te zeggen dat je geen behoefte hebt aan seks. Maar geef het de tijd en je voelt zelf wel wanneer je het bespreekbaar moet maken en als er liefde in het spel komt is er ook meestal wel begrip voor. Het ligt er volgens mij ook wel aan of het om een man of een vrouw gaat, want mannen zijn toch minder snel bereidt om concessies te doen als het om seks gaat, tenminste dat is mijn ervaring. Maar nogmaals wees er open over en volg je hart. Succes ermee.

 3. kelly

  als je een relatie aan gaat praat erover met die partner leer elkaar eerst goed kennen en geef dan steeds aan hoe je je voelt. zijt stapje voor stapje eerlijk maar doe het rustig aan. geef je zelf de tijd wanneer je er klaar voor bent het is belangrijk dat je partner dat weet,. misschien vind het meisje het ook niet zo erg je weet maar nooit veel succes.

 4. Cy

  Het is en blijft moeilijk heb zelf geen medicatie en zelfde probleem
  Loopt continue tegen problemen aan want als sex 1 is vooral.
  Nu ga ik ervan uit als relatie goed zit gaat het niet alleen om intiem contact sexueel maar nemen ze je zoals je bent en gaan ze voor jou en niet sex.
  Ik vertel het als het er op aan komt en daardoor krijg je gesprek en je het open en weet je hoe ander erin staaberint snel genoeg .
  Want liefde is niet alleen sex en sex alleen is geen liefde

 5. Silvia

  Klinkt heel stom maar ik heb t zelfde. En ik zet mij er gewoon toe en dan komt t vanzelf goed

 6. Nicolas

  Ja, ik denk dat eerlijk zijn het langst duurt. Ook al is het een persoonlijk onderwerp, je kan het gewoon bespreken wanneer jij een goed gevoel hebt om daarover te praten..Volg je intuïtie en gevoel, zou ik zeggen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *