Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

SchizForum is vernieuwd – onderdeel van Anoiksis

SchizForum, de ontmoetingsplek voor mensen met psychosegevoeligheid is vernieuwd. Dit Forum is onderdeel van Anoiksis.

SchizForum is vernieuwd! Dit forum is de ontmoetingsplek voor mensen met psychosegevoeligheid sinds 2006, en heeft een volledige make-over ondergaan. Het SchizForum is onderdeel van Anoiksis, de vereniging voor en door psychosegevoelige mensen.

Een complete update

Dit privé-initiatief van ervaringsdeskundigen, oorspronkelijk voortgekomen uit SchizPat en gevoerd onder de vlag van Anoiksis, biedt nu een verbeterde, veilige online-omgeving dankzij de nieuwste software en technologie.

Vanaf de oprichting bood SchizForum een plek voor steun, herkenning en gedeelde ervaringen. Met jaarlijkse donatierondes en bijdragen van leden werden de kosten voor de website en server gedekt. Dankzij toegewijde moderators en een eigen penningmeester kon SchizForum blijven voortbestaan. Door de jaren heen zijn hechte banden gevormd en diverse connecties ontstaan, wat de unieke gemeenschap versterkt.

Onder de vlag van Anoiksis

De samenwerking met Anoiksis, een vereniging voor mensen met psychotische gevoeligheid, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld. Hoewel je geen lid van Anoiksis hoeft te zijn om deel te nemen aan SchizForum, wordt registratie zorgvuldig beoordeeld om een vertrouwelijke sfeer te garanderen. Onderwerpen als creativiteit, spiritualiteit en een kritische blik krijgen volop ruimte binnen de gemeenschap.

Met de vernieuwde website hopen we dat SchizForum weer een levendig portaal wordt voor herstel. Bezoek en sluit je aan bij een gemeenschap waar delen gelijk staat aan helen, en steun voorop staat.

Kijk hier voor meer informatie over het SchizForum.


Escovan is Technisch Beheerder voor SchizForum als vrijwilliger voor Anoiksis o.a. Hij heeft 22 jaar geleden een eerste psychose doorgemaakt en later nog eens. Hij schrijft hier open over op het forum en zijn eigen blogs daar binnen en buiten. Daarnaast runt hij een eigen bedrijf voor particulieren.

Meer weten?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.

Gerelateerd

Meer over

lotgenotencontact
Psychosegevoeligheid

Lees ook