Main content

Vraag

De afgelopen 4,5 maand heb ik 25mg quetiapine gebruikt ’s avonds om goed te kunnen slapen, nu gebruik ik sinds 2 weken 12,5mg quetiapine (aangezien ik bang was voor teveel ontwenningsverschijnselen), maar eigenlijk wil ik nu liever helemaal stoppen.

Kan dat of kan ik beter nog wat langer op 12,5mg blijven zitten? Met de quetiapine wil ik overigens stoppen omdat mijn bloeddruk te laag werd (waardoor ik last kreeg van flauwvallen etc.).

Het slapen gaat nu met 12,5mg trouwens ook gewoon goed, en zelf denk ik dat ik zonder ook wel weer goed zou kunnen slapen. Daarnaast gebruik ik overigens ook nog 50mg sertraline voor overdag (vanwege mijn paniekstoornis), welke ik voorlopig nog wel gewoon blijf gebruiken.

Antwoord

Beste vragensteller,

Hartelijk dank voor je vraag.
Je vraag is of je quetiapine verder kunt verminderen en staken. Dat kan zeker.

Had je bij het verminderen van 25 naar 12,5 mg geen klachten gekregen, dan kun je deze mogelijk geheel staken. Als je toch problemen hebt ervaren, kun je voor de zekerheid de dosering geleidelijker verminderen door het bijvoorbeeld om de dag te gebruiken . Eventueel kun je dit overleggen met de apotheker en samen een afbouwschema opstellen.

Hoe dan ook succes met het afbouwen!

Met vriendelijke groet, dick Bijl


Lees verder over antipsychotica:

Lees verder over medicatie:

Beantwoord door: Dick Bijl op 31 augustus 2018
Expert Avatar

Dit antwoord is gegeven door een PsychoseNet Expert. Deze expert is niet meer actief in het online Spreekuur van PsychoseNet. Het gegeven antwoord is nog steeds het lezen waard.

Heb je zelf een vraag?

Stel je vraag in ons eSpreekuur. Er zijn diverse andere experts beschikbaar in het eSpreekuur, van ervaringsdeskundigen tot psychiaters, die je vraag graag beantwoorden.

Ook deze links zijn interessant om te bekijken:

  • Deel deze pagina: