Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marco de Winter

Marco de Winter (4 januari 1981, geboren te Terneuzen) leeft ondertussen al bijna 8 jaar op een woonlocatie van Zeeuws Gronden! Vroeger dacht hij: dat is niets dat dagbesteding. Nu is hij allround kunstenaar! Dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen vindt hij fantastisch!

Psychiatrie en plezierig wonen

psychiatrie en wonen

Marco komt uit een zakelijke familie. Hij kampt met een psychische kwetsbaarheid. In deze blog schrijft hij over de rijkdom vanuit zijn opvoeding en de psychiatrie en plezierig wonen. Marco: “Ik moet mij netjes gedragen en eigenlijk red je het hier niet mee in de psychiatrie!

Clozapine

Afgezien van 8 jaar Clozapine, dat een ellende was, slaat nu de medicatie aan die ik nodig heb.

Doch mijn bezigheden waren aanzienlijk gestegen door Clozapine

Omdat je de vele gedachten kwijt bent! Dan ga je andere dingen doen. Doe erg leuke dingen met dagbesteding. Dagbesteding zoals de zorgboerderij en een kunstatelier! Verder heb ik nog meer hobby’s die je kunt zien op mijn website.

Maar mijn gedachten zijn een depressie geworden, althans tijdens de periode met Clozapine

Hiervan heb ik veel doormaakt en geleerd. Men noemt het de donkere kant van de maan. Dat is best raar. Doch komt daar nu ook dat beetje richtingsgevoel bij in mijn gedachten. Nu lijkt het helemaal compleet.

Medeclienten en plezierig wonen

Ik vind familie en medecliënten zo erg belangrijk geworden! Doe wel eens niets. Moet wel de dingen blijven doen die mij zijn aangewezen. Beetje verplichtingen en even eruit. Maar daar heb ik totaal geen moeite mee.

Ik ga nu in deze coronacrisis mei 2020 veel naar het huis van mijn ouders om hen te bezoeken. Er zijn maar weinig mensen die dit meemaken.

Mijn ouders wonen in een gigantisch grote villa

De tuin is erg mooi, als we daar zitten, genieten we daarvan. Ook dat deze grote muur waarachter wij ons voor de wind verstoppen (het huis) is het erg warm als we buiten zitten, het houdt een hoop koude wind tegen.
Mensen krijgen dollaroogjes van dit, als ze dit zien. En dat vinden we niet gek.

Hemelse woonplek

Dit is ook een erg hemelse woonplek om te wonen. Er komen vaak mensen naar me toe om te vragen of ik van dat huis ben? Het winterpaleis! Mensen die ik helemaal niet ken vragen ernaar en kennen mij als hobbyfotograaf of als rapper en schrijver en de boetseerder! Terwijl ik helemaal bijna nooit weet wie zij zijn!

Ik ben al jaren blij met de zorgboerderij en het kunstatelier

Dat verandert niets, ook mijn foto’s zijn erg bling, bling! Ik weet dat ik een sticker of label heb en verder zijn mensen hier hartstikke gezellig en behulpzaam. Een beetje labiel soms met een beetje spang. Het is plezierig wonen!
We worden hier ook slimmer en kunnen alles leren wat we eigenlijk op school zouden moeten gedaan hebben, en een beetje skirr.

Gelukkig

En zelfs mijn vader sprak van een soort goede sticker. Hij is gelukkig met me alsof ik een echt persoon ben zonder sticker of label. Hij liegt dat ziek zijn helemaal oké is. En had het liefst gehad dat ik was zoals hij en niet ziek. Ook mijn broer geeft jaloezie.
Maar ik moet ook toegeven dat ik niet alleen maar ziek ben. Neen, ik hou van aanzien en lol hebben.

Werken is niet nodig en hier word je begeleid door de meest fantastische begeleiders

Mannen en vrouwen; de begeleiders die het naar ons zin maken. Eten koken voor ons en behulpzaam zijn en een dagje weg om bijvoorbeeld met Sandra om kibbeling te gaan. En verder zijn wij zelf ook allemaal erg druk met alle dagelijkse dingen of zaken die moeten gebeuren. Ga zelfs een tattoo zetten met een begeleider, bijna dezelfde. Hakuna Matata. Betekent ‘geen zorgen’!

Plezierig wonen met gezellige medeclienten

Ik moet mij netjes gedragen en eigenlijk red je het hier niet mee in de psychiatrie! Dat ik uit een zakenfamilie kom betekent ook meer verplichtingen. Hier leven geharde mensen die echt eenzaamheid opzoeken en anderen slechts zien als een boksbal of als iemand die niet van belang is. Doch zijn er ook erg gezellige medecliënten, daar hebben we/ik veel lol mee!!

Fotocredits: W. de Winter

Meer lezen van Marco?

Nieuwste items

Niets missen?

We plaatsen dagelijks nieuwe artikelen en andere interessante items op PsychoseNet.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *