Main content

Afgezien van acht jaar clozapine, dat een ellende was, slaat nu de medicatie aan die Marco nodig heeft. Een hoopvol verhaal.

Doch mijn bezigheden waren aanzienlijk gestegen door clozapine. Omdat je de vele gedachten kwijt bent!

Ik was echt een grote denker

Dan ga je andere dingen doen. Doe erg leuke dingen met dagbesteding. Dagbesteding zoals de zorgboerderij en het kunstatelier! Verder heb ik nog meer hobby’s die je kunt zien op mijn website: www.mcrammeo.nl

Maar mijn gedachten zijn een depressie geworden, althans tijdens de periode met clozapine

Hiervan heb ik veel doormaakt en geleerd. Men noemt het de donkere kant van de maan. Dat is best raar. Doch komt daar nu ook dat beetje richtingsgevoel bij in mijn gedachten. Nu lijkt het helemaal compleet.

Vind familie en mede cliënten zo erg belangrijk geworden! Doe wel eens niets. Moet wel de dingen blijven doen die mij zijn aangewezen. Beetje verplichtingen en even eruit. Maar daar heb ik totaal geen moeite mee.

Ik ga nu in deze coronacrisis, mei 2020, veel naar het huis van mijn ouders om hen te bezoeken. Maar verder over clozapine is depressie een zaak waar ik vijf jaar geleden nog geen notie van had.

Depressie is een zware stoornis waarvan ik altijd dacht: “daar groei je wel uit. Hahaha!”

Het zijn van die blokken aan je been die je direct de crisis insturen, bang word je om steeds elke gedachte recht te zetten. Je lijkt wel vijf jaar kwijt aan die rot clozapine! Want dat werd mijn medicatie.

Omdat ik het te bond maakte? Neen ik was gewoon beetje te populair en gaf iedereen wat hij wilde horen

Daar ben ik een uitblinker in geweest, vooral ook met stemmen. Tja daar wil je uit komen. Medicijnen en je eigen geest zijn verbitterd en je geraakt constant in een roes.

Je bent op en je populaire geest is bij jezelf een dode put geworden

Gelukkig was depressie nog een feit wat ik niet kende. Het gaf mij veel adrenaline en geestdriften. Maar was eigenlijk ook helemaal niet leuk. En het feit dat ik populair was, tja als je nooit wat terugkrijgt van anderen. Daar stel ik mij nu wél op in! Een stel warme oren gekregen.

Ook bij Branny Stacks dat mijn hiphop maatje was. En depressie? Je moet er toch eens doorheen en natuurlijk krijg je nog wel eens een nieuw depressief moment, maar daar zijn we op ingesteld. Je komt er wel uit! Dat kan ik beloven.

Een stoornis verwelkt vaak veel problemen

Dan is het goed dat je er eentje hebt. Nooit gek zijn is een vorm van dementie! Ook depressie! Gelukkig maar! Dat maakt de fijne motoriek een beetje beter! Een stoornis van jawelste! Want dat hebben wij cliënten. Of liever gezegd dat wij wat goede karakters zijn.

Schoonheid is wat afwijkt van de norm!

En daarbij is depressie een soort midlifecrisis!

Jawel het is de bedoeling dat ze een plek krijgen die wij zelf op dat moment ervan kunnen realiseren. Depressie is soms echt dom. En realisatie is dat je ze echt hoort in je hoofd net als stemmen.

Dat ik weet dat depressieve zaken die als een trauma zijn opgeslagen, een feit blijven in mijn emotie. Dat ze zeggen wat ik eigenlijk niet voel. En ook via je verstand. Ze slaan erg zwaar op je persoonlijkheid in. Voornamelijk gaat het hier over die dwangmatige gedachten of wel dwanggedachten.

Van die gedachten die maar niet weg willen gaan en aan je blijven hangen

Dat heb ik ook met hygiene. Dit was ook de depressie van mijn oma! Maar als ik mij niet goed voel, loopt alles verkeerd. Dan weet ik dat het slecht met mij gaat. Terwijl op hetzelfde moment mijn stemming weer verandert en ik mij weer goed voel. Dingen onderneem of even brainstorm.

Depressie legt mensen behoorlijk op hun kant. Depressie is een menselijke zaak. Ik was erg populair en iedereen kenden mijn naam. Doch heb ik al vanaf mijn 15e stilgestaan bij dat het gevaar op de loer ligt.

En nu, acht jaar verder, krijg ik weer gewoon medicatie die wel aanslaat

Ik probeer het zelfs nog iets te verhogen. Kijk dat zijn leuke uitzichten. Vijf jaar ploeteren en dan weer het spel meester zijn. Daar gaat het om. Pretenderen als de beste. Tja dan stelt de psychiater hoge eisen.

Misschien lopen er meer zulke ongelooflijke cliënten bij als mij.

Niet iedereen is 100% rein met psychiatrie. Ikke wel!

En zelf terwijl ik wel andere dingen in mijn leven voorhanden had. Probeer ik gewoon de beste cliënt te zijn. Ik hoop jullie ook. Groetjes Mc Rammeo.

gebruiker- Mc Rammeo

Mc Rammeo werd op zijn 31ste opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij is daar best hard geworden. Daarna kwam hij in een wooninstelling. 

Hij heeft veel geleerd! Hij kan goed rappen. In zijn hiphop muziek zitten elementen uit de psychiatrie. Hiphop is wel zijn meest intense gave. Want een man in de game moet wel goed kunnen nadenken en dat doet hij in zijn rap dan ook. Constant de teksten revolutioneren, anders aanpakken en mensen onverwachte wendingen laten ondergaan. 

Meer lezen?

  • Meer blogs van Mc Rammeo vind je hier
  • Meer informatie over Mc Rammeo en zijn muziek en andere vaardigheden. Neem een kijkje op zijn website.
  • Hoe was het vroeger in de psychiatrie: Fré Domisse
  • Deel deze pagina:

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *