Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Brenda Froyen

Brenda Froyen – Auteur van o.a. de boeken ‘Kortsluiting in mijn hoofd – over het beest dat psychose heet’ en ‘uitgedokterd’.

Vlog over psychose en vakantie

psychose en vakantie

Psychose en vakantie, gaat dat samen? Toen Brenda ziek werd zeiden haar artsen dat ze maar beter niet meer op reis kon gaan, teveel stress en verandering zou niet goed voor haar zijn.

Maar… Brenda houdt van op reis gaan, van verre landen en nieuwe dingen ontdekken.
Deze zomer ging ze met haar gezin naar Cuba, en dat deed haar ontzettend goed. “De volgende keer dat ik psychotisch ben, neem me dan maar mee naar Cuba.

 

photo credit: pexels.com

Reacties

4 reacties op “Vlog over psychose en vakantie”

 1. Jim van Os

  Heerlijke vlog, want: stout! En wat betekent dat voor de ideeën die we trouw in ons hoofd denken te moeten houden? Laten we je woorden HEEL erg ter harte nemen – en dingen vooral anders doen!

 2. pien

  Leuke humoristische vlog! Herkenbare betutteling en algemene aannames vanuit de pyschiatrie! Hoera voor meer humor op pyschosenet.nl 🙂

  1. Anne Marsman

   Eens! 🙂

 3. Mirjam Giphart

  Hahahaha vooral dat lachje helemaal aan het eind, als je de camera gaat uitzetten; daarin zit alles. Je hebt er zelf zoveel plezier in, dat je deze risico’s durft te nemen. Dat je zelf wilt uitzoeken wat je aankunt, of je het aankunt en wat je nodig hebt. En dat het gewoon blijkt te kunnen dat is een overwinning. Niet op jezelf, dus, dat wist jij allang, want jij hebt het optimisme uitgevonden, nee op de clientenoppassers die jou wilden vastleggen aan de ketting van jouw diagnose… Dat lachje, daarin zit een wereld van wilskracht en autonomie. En dat lachje, daarachter schuilt een wereld van ontdekkingsdrang. Ik zie parallellen in jouw wens om te reizen en de drang om te ontdekken wat je wel nog kunt en wat je nog meer zou kunnen. Dat is waarnaar gevraagd zou moeten worden als je ziek bent en aan het begin van je herstel staat: waar liggen jouw passies en hoe kunnen we die inzetten om te gaan bekijken hoe jij met je ziekte zou kunnen omgaan. Dit was weer een fantastische vlog, Brenda en mensen van PsychoseNet. Er zit een wereld in die wij met z’n allen kunnen bereizen en ontdekken! Joehee! Werk aan de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd

Meer over

dagelijks leven
Herstel en (zelf)Hulp
stigma
vakantieperiode

Lees ook