Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Leestijd 2 minuten

Thuiswerken en de zesde zonde: Ira

Thuiswerken en zesde zonde

‘Woede, toorn, wraak en gramschap’, zo beschrijft Wikipedia de zesde zonde. Thomas schrijft over de corona-tijd en zijn weg daarin. “Een domper en een harde les dit jaar voor mij, weer”

Ook dat voel je thuis, want hoe eenzaam kan een mens zijn?

Of hoe eenzaam kunnen mensen samen zijn? Wat een wachtrij, voordat de dag weer begint, en we weer naar de supermarkt kunnen gaan. Woede, toorn, wraak en gramschap alom.

Geduldig lopen mensen naar de supermarkt, en geduldig werkt men thuis

Computer, tablet, mobiel, en mijn ziel. Onder mijn arm natuurlijk, al jaren. Dit keer viel ie er gewoon tussendoor; poef, op de grond. Kon er niets aan doen, maar daar vloog ie. En hard ook. Het weer dus gewoon: droge en verhitte woede in de wereld, door het weer, alweer.

De “secret garden” in Singapore bij de ‘gardens by the bay’ leerde mij dat we tot 2100 hebben en dan droogt de aarde op, als we zo doorgaan.

Ik ging dus vol goede moed, vanaf het “International Forum on Quality & Safety in Health Care”, vanaf september 2016 tot nu toe, geïnspireerd door deze wetenschap, ten strijde voor wereldverbetering.

Geen idee waar dat uit zou komen, maar het bleef hangen.

Onmachtig misschien, vertrouwende op het almachtige, dat wel

In september 2019, tijdens een gedwongen opname voor een psychotische decompensatie kwam ik erachter dat er veel factoren zijn die een mensenleven kunnen beïnvloeden, dat we veel pogingen doen om die te beïnvloeden, maar dat er bij veel onmacht geen andere optie is dan doorgaan. Ik schreef daarover dit stuk voor PsychoseNet.

Hoe simpel kan het zijn om gewoon gezond te zijn?

Toch moeilijk dus… Een domper en een harde les dit jaar voor mij, weer. Maar misschien daardoor wéér wat gezonder, en misschien wij allemaal. Zo komen we er wel. Wellicht te laat, misschien te vroeg, of hopelijk net op tijd.


Thomas Vijn

Meer informatie:

Fotocredits: Thomas Vijn, 2020

Reacties

2 reacties op “Thuiswerken en de zesde zonde: Ira”

  1. You

    thomasvijn.nl, als je erop klikt, verwacht je een website gemaakt door thomas vijn, helaas is het een oproep om lid te worden van linkedin. Triest.

  2. Jim van Os

    Hey Thomas dank hiervoor, wie dergelijke harde lessen ondergaat en erover na kan vertellen is een held.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *