Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Rianne Levi

Rianne Levi werkt als ervaringsdeskundige, 3 principe facilitator en IZR practitioner. Voor meer informatie kun je de website van Rianne raadplegen.

Rianne heeft ook een boek geschreven: Gestreept door het leven. Dit is gratis te downloaden van de website denkpunt.nl.

Van pionieren naar een nieuwe beweging – de Energetische GGZ

Van pionieren naar een nieuwe beweging. Er is een verandering op grotere schaal bezig als we kijken naar zorg.

Van pionieren naar een nieuwe beweging, tot zoeken naar wat werkt voor jou. Transformatie is zo’n proces waar een rups doorheen gaat. Hij vreet zich vol met bladeren verpopt en wordt een prachtige vlinder. De verandering gaat helemaal natuurlijk en vanzelf.

Zo is er een verandering op grotere schaal bezig als we kijken naar zorg. PsychoseNet, Alles is gezondheid, Stichting emovere, de balans kliniek, het IZR-netwerk en zo vele andere organisaties, zijn bezig met deze verpopping tot vlinder. Daar waar labels minder van belang worden en gekeken wordt naar wie jij als mens bent.

Hoe ben jij zo geworden als je nu bent?

Wat was jouw omgeving? Welke pijnlijke ervaringen heb je meegemaakt, dat je gekomen bent tot de overtuigingen die je nu hebt? Welke emoties onderdruk je? Vernieuwd kijken dat niet alleen kennis heeft van trauma en hoe het leven (onze omgeving) ons vormt, de kennis van epigenetica maar ook van kwantum fysica waarbij het energetische in ons erkent wordt.

Waarbij bewustzijn alle vaste vorm voorbij gaat en dingen in beweging kan brengen, waarvan we niet wisten dat het mogelijk was. De kracht van onze overtuigingen (de gedachten waarvan we geloven dat zij waarheid zijn) wordt werkelijk ontmoet.

De beste voorbeelden zijn het placebo-effect en het nocebo-effect. Je kunt er vele voorbeelden en onderzoeken van vinden. Onze overtuigingen kunnen ons ziek maken of helen, ze kunnen onze biologie veranderen.

Tip: Lees bijv. het boek Spontaan genezen, de biologie van de overtuiging.

De Energetische GGZ, de documentaire

Afgelopen jaar maakte Pien van Huet een documentaire over complementaire en reguliere zorg, ‘de energetische GGZ’.

YouTube player
Preview de Energetische GGZ – de Documentaire

We onderzochten en filmden meerdere sessies van verschillende therapieën, we creëerden verbindende dagen, waarbij mensen deelden over hun vakgebied. Waar we overigens ook deelde over ‘menszijn’ en alle gevoelens die dat met zich mee brengt.

Een documentaire over ‘de reis naar binnen’

Over introspectie. Want elk mens beleeft van binnen naar buiten zijn unieke levensreis, met unieke levenslessen, met daarbij unieke struggles en unieke mensen die hem of haar kunnen ondersteunen daarin, met de daarbij unieke inzichten.

Afgelopen 17 jan was de première

Ik zou de avond begeleiden en verheugde me erop. Maar het leven had even iets anders in gedachten. Dat zijn van die dingen die ik van te voren niet kan bedenken, maar waar ik achteraf wel de schoonheid van zie. Ik werd ziek en kreeg een flinke longontsteking. Het ging over mijn eigen reis, over zelf naar binnen keren. De longen zijn een orgaan van levensbelang. Als we geen lucht krijgen dan stikken we. Thema’s als doodsangst of ‘geen lucht krijgen’ ‘verstikt voelen’ kunnen daaraan verbonden zijn.

Volgens de Chineese geneeskunst zijn de longen verbonden met verdriet. Huilen ‘lucht op’. Ik had nog wat pijn en verdriet uit mijn jeugd ‘te luchten’. Van alles viel mooi samen en ik nam er de tijd voor.

Eigenlijk zou ik tijdens mijn voordracht zeggen: ‘Pien is een zorgverlener die ‘echt’ durft te zijn over ‘menszijn’ en ik met haar. We kennen namelijk allemaal pijn en verdriet, vreugde en plezier. Ook als professionals gaan we door struggles en komen we onszelf tegen. Er hoeft geen beeld hoog gehouden dat er zorgverleners zijn die ‘het weten’ of ‘jou kunnen genezen’.

Zoiets bestaat in mijn beleving niet. Jij weet wat goed is voor jou! Enkel kunnen we een stukje met je meekijken of meelopen op jouw pad. Het was overigens een prachtige inspirerende avond heb ik me laten vertellen.

Mocht je nou ook heel graag de film willen zien

Of wil je de film graag binnen jouw organisatie, of herstelvereniging vertonen. Laat het dan even weten door te mailen met info@energetischeggz.nl en kijk vooral op de website van de Energetische GGZ.

“We hebben er niet voor gekozen te lijden in het leven. We mogen wel kiezen hoe het leven te leiden.”Ingspire

Meer lezen over de nieuwe GGZ?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *