Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Auteur

PsychoseNet Original Series

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht.

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os ook op LinkedInFacebookTwitter, YouTube en Wiki.

Annemarije Sjoerdsma over werken bij Enik Recovery College

Annemarije Sjoerdsma vertelt over het werken bij Enik Recovery College

Annemarije Sjoerdsma is peer support facilitator bij Enik Recovery College in Utrecht. Ze is ook een TRE® en ademwerk provider. TRE® (tension en trauma releasing exercises) gaat over mensen faciliteren bij het hervinden van vertrouwen in het eigen lichaam en het zelfherstellend vermogen om spanning te ontladen na trauma

Bij Enik ontwikkelt en faciliteert ze herstelwerkgroepen op het gebied van omgaan met traumasporen

Maar ook over ouderschap en psychische kwetsbaarheid, WRAP (welness recovery action plan), en schrijven en presenteren van het eigen verhaal. Ook organiseert zij retreats zoals retreat schrijven en vertellen, retreat traumasporen en samen leren van trauma, en retreat lichaamswerk over je lichaam als kompas. 

Annemarije werd geboren in 1971, op Ameland

Ze is een warme, rustige, open en oprechte persoonlijkheid. In haar tienerjaren werd ze heel onzeker en raakte ze depressief. Ze woonde een aantal jaren in een therapeutische gemeenschap. Later kreeg ze inzicht in de werking van trauma.

Ze begreep dat ze niet per se stoornissen had, maar last had van traumasporen

Over de jaren gaf ze gestalte aan haar herstel en ging werken bij Enik, waar ze inmiddels 8 jaar werkzaam is. 

In de podcast vertelt ze over haar werk bij Enik en hoe herstel kan worden gefaciliteerd

Meer lezen over Enik Recovery College?