Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Wel of niet stoppen met medicatie – ervaringsverhaal van Elin

"Wel of niet stoppen met medicatie" Dit vraagt Elin zich af. Ze voelt zich er niet beter door, maar wil niet weer een psychose.

“”Wel of niet stoppen met medicatie?” Een vraag die Elin zichzelf vaak stelt. Ze voelt zich er helemaal niet beter door. Aan de andere kant is ze bang dat als ze stopt dat ze weer in een psychose belandt.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik deze blog eigenlijk wel moest beginnen. Er zit namelijk wat in mijn hoofd, maar is dat nu een goede gedachte?

Of is het mijn psychose die weer licht aan het praten is, en me wil overtuigen iets te doen wat helemáál niet goed voor me is?

Ik had wat klachten qua stemming, en mijn psychiater vond tegelijkertijd dat mijn dosis antipsychotica eigenlijk wel heel erg hoog was. Deze is inmiddels gehalveerd, en er is een wereld voor me open gegaan. Ik besef nu dat ik me eigenlijk hartstikke goed voel!

Nu, die gedachte waar ik het over had, dat gaat dus over medicijnen. Moet ik ze eigenlijk nog wel slikken?

Ga ik me niet nog veel en veel beter voelen dan ik me nu al voel, wanneer ik compleet stop?

Eigenlijk een hele enge gedachte, want tegelijkertijd weet ik donders goed dat het deze medicijnen zijn die me gered hebben! Het is niet mijn bedoeling me weer psychotisch te voelen. Tegelijkertijd zou het echt super zijn als ik me nog beter ga voelen.

Ik heb al verschillende medicijnen gebruikt, en telkens kom ik tot de conclusie dat ze me heel erg afvlakken. En ik me er qua stemming, eetgedrag en beleving me er absoluut niet beter door voel.

Misschien moet ik het ook gewoon laten zoals het is nu

Ik voel me beter dan ooit. Ik reageer sneller, ik voel me lekkerder in mijn vel, en het komt mijn relatie ten goede. Maar aan de andere kant is die eeuwige honger, die prikkelbaarheid en het altijd moe zijn, mogelijk een bijwerking. En dat vind ik wel heel erg zuur en zonde eigenlijk.

Het is moeilijk. Een leven zonder medicijnen zou gunstig zijn voor mijn kinderwens. Een leven met nog een psychose zou een ramp zijn voor mijn baan, relatie en andere aspecten uit mijn leven.

Tenminste, zo voelt het nu. Misschien overleef ik die ramp ook wel weer.

Moet ik het opzoeken? Ik weet het niet goed. Inmiddels heb ik een afspraak gemaakt met mijn psychiater om het erover te hebben. Ik weet wel één ding:

Stop nooit in een keer, en helemaal niet zonder te overleggen met je psychiater

Klikt het niet met je psychiater? Zoek een andere, er zijn genoeg betere!


Elin Lambregts (pseudoniem)

Meer informatie:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *