Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Een Corona verleden – over triggers

Blog Een corona verleden

Elin is in het verleden opgenomen geweest op een PAAZ afdeling. De huidige situatie met het Corona virus doet haar terugdenken aan die andere periodes waarin ze niet naar buiten kon. Ze heeft daarom een nuttig lijstje gemaakt met dingen waar ze nu nog steeds van kan genieten.

Ik had niet verwacht hoe corona voor mij in verband staat met het verleden. Ik ben vaak, echt heel vaak, opgenomen op een PAAZ afdeling. Het heftige daarvan vond ik iedere keer weer dat ik opgesloten zat voor mijn gevoel. Niet naar buiten mocht. En dat is wat ik zo enorm graag wilde!

En, misschien raad je het al, weer mag ik voor mijn gevoel niet naar buiten

Ik zit dan in mijn kamertje, en alles is weer zoals toen. Niet kunnen eten wat ik wil, niet naar buiten wanneer ík dat wil. Ik voel me dan zo wanhopig. Ik heb genoeg te doen, genoeg vrienden en familie, maar het lúkt me gewoonweg niet. En dat kan heel frustrerend zijn.

Ik weet, een dag ritme is super belangrijk om me goed te voelen.

Maar ineens is al mijn structuur weg, en is alles anders

Regelmatig komen de muren echt letterlijk op me af. Samen met vervelende flashbacks naar die periode. En dat is best wel zwaar, want ik ben nu een paar maanden zélf aan de slag. Zonder professionele hulp bedoel ik dan. Moet ik die nu contacten? Moet ik gewoon zelf door blijven buffelen?

Ik denk dat een middenweg een goede kan zijn. Ja, meer naar buiten. Ja, meer dag structuur. Ja, proberen te genieten van kleine dingen.

 Ook heel belangrijk, blijf in contact met mensen!

Voor mij is dat dan niet perse professionele hulp. Maar mijn partner en vriendinnen kunnen me soms toch afleiden. En ik hun. Ook niet onbelangrijk. Dus nee, ik hoef niet met alarmbellen terug te gaan naar de PAAZ afdeling, maar ik zorg ook dat het hier thuis geen instelling wordt.

Varieer met eten, luister lekker muziek, probeer te doen wat er in me opkomt. Gemixt met een portie dag structuur en goed voor mezelf zorgen.

En heb je wel professionele hulp? Zet die dan zeker in. Een luisterend oor helpt altijd. Je bent niet alleen!

Mocht je nu zelf niet op dingen komen, dan heb ik hier een klein lijstje van dingen waar ik van geniet in deze rare tijden.

  • Genieten van een lekker stuk fruit;
  • De natuur opzoeken;
  • Een muziek playlist maken;
  • Creatief bezig zijn;
  • Dag structuur;
  • In contact blijven met je omgeving.

Ik ga deze dingen proberen te blijven doen, doe vooral met me mee zou ik zeggen! Voor je het weet is het voorbij. Dat hoop ik althans.

Voor mezelf, maar ook voor jou. Sterkte!


Elin Lambregts

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *