Veel gezochte termen

Psychosenet blog

De cliënt die volledig herstelde

Blog Luuk Dogger

Op 28 jarige leeftijd viel Luuk uit met een ernstige burn-out als gevolg van overbelasting door werk in de ICT-Sector. Zes jaar later kijkt Luuk vooruit.

In de eerste jaren die volgden in de GGZ was het vooral zoeken en wegwijs worden. Er volgde al snel een aantal mogelijke diagnose(s). Zo werd de bipolaire stoornis al snel gesteld.

In drie jaar tijd had ik 13 opnames, vaak met een Rechterlijke Machtiging en IBS

Dit kwam natuurlijk met alle medicatie en bijwerkingen die daarbij hoorden. Dat was dat géén makkelijke tijd. Er kwamen ook bijkomende problemen bij: Een alcohol verslaving en een forse gewichtsstijging naar 113 kg.

Als je de diagnose hebt geaccepteerd kun je vooruit kijken, voor het zover is dien je daar natuurlijk inzicht in te verkrijgen. Een tijd géén druk van buiten af voelen deed mij goed.

Ik kreeg de medewerking van het UWV om aan mijn herstel te werken

Dat is een kantelpunt in het mijn herstel geweest. De ICT sector kon ik vergeten. Als je dat geaccepteerd hebt kun je pas verder kijken. Maar dat betekent niet dat je géén ander werk zou kunnen doen, integendeel. Ik heb op twee beschermde woonvormen gezeten met 13 opnames tussendoor in deze periode. Inmiddels woon ik al 3,5 jaar zelfstandig.

Ik viel tussen 2016 en 2019 maar liefst 41 kg af! Ik ging van 113 naar 69 kg en bleef vervolgen stabiel op 78kg. Daarbij raakte ik al mijn medicatie kwijt,  nam ik deel aan diverse hardloop evenementen van 10 tot 15 km en ik raakte volledig van de drank af. Op deze manier herstelde ik.

Aan het eind van het diagnostisch traject volgde een second opinion met een arts in de derde lijn.

Deze stelde vast dat ik volledig hersteld was

Nu ervaar ik het hele traject als een nieuwe start van kansen en mogelijkheden. Ik wil graag andere cliënten een dergelijke situatie helpen om dit in te korten.


Luuk is 34 jaar en doet aan hardlopen en zwemmen. Hij gaat graag met vrienden naar festivals en op vakantie.

Meer informatie:

Fotobewerking: Geeske Roorda

Reacties

2 reacties op “De cliënt die volledig herstelde”

 1. Wilma

  Het moet allemaal heel heftig zijn geweest wat je overkomen is en wellicht sommige dingen toch nog moeilijk. Ik lees een keihard werken en knokken om hier weer uit te komen of verder te gaan met je leven ondanks alles wat is gebeurd, waarvoor diep respect.

 2. Tier

  Hey Luuk, je schets een positief toekomstperspectief door je terugblik hier te delen hoe je werkzaam bent / lichamelijk gezond wil blijven.

  Je laat weten hoe je jezelf (weer) overwonnen hebt qua werk door een tevreden stap terug te doen met behulp van het UWV. Super!
  Ook zit lekkerder in je vel door 41 (!!!) kilo af te zijn gevallen, knap!

  Het is me niet duidelijk met welk doel je deze blog plaats.
  Je laat weten dat je vaak opgenomen bent, bipolaire stoornis, verslaving, dat het goed is dat je je diagnose leert accepteren.
  Welke diagnose heb je geaccepteerd?
  Je geeft de de lezers een goede tip om de tijd te nemen voor het accepteren van een diagnose; werken aan herstel.

  In jouw schrijven ben je niet duidelijk wat je ervaring is in relatie tot psychose / psychosenet.
  Je biedt clienten (wie / bij welke diagnose of ervaring?) hulp om een nieuwe start te maken en biedt hen kansen en mogelijkheden om herstel in te korten.

  Hoe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *