Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Educatief bordspel ‘k Blijf Staan

Het bordspel 'k Blijf staan is een spel gemaakt om jongeren, ouders, leraren en hulpverleners vertrouwd te maken met de Nieuwe Autoriteit.

Het bordspel ‘k Blijf Staan is een educatief hulpmiddel dat is gemaakt met als doel jongeren, ouders, leraren en hulpverleners vertrouwd te maken met de principes van Nieuwe Autoriteit. Deze benadering legt de nadruk op een vernieuwende houding ten opzichte van autoriteit, waarbij de focus ligt op wederzijds respect en verbondenheid.

“Ik stel mezelf graag voor, ik ben Zoë Alaerts en ontwikkelde het educatief bordspel ‘k Blijf staan, samen met mijn spelpartner en collega Britt Hendrix. Met de opkomende methodiek van Nieuwe autoriteit en Geweldloos verzet misten we iets dat we hands on met onze jongeren en gezinnen konden gebruiken.

Het idee om een educatief bordspel te gaan ontwikkelen ontstond

We spreken van geweldloos verzet als we ons bevinden in een moeilijke periode in onze leef – en opvoedomgeving en hierin controle blijven houden over ons eigen handelen. Dit doe je aan de hand van de Nieuwe autoriteit, geconcretiseerd in acht basishoudingen. Welke we hebben vertaald naar jongerentaal. We vonden het belangrijk om in te zetten op verbinding, vertrouwen en relatie tijdens de ontwikkeling van het spel.

Hier kan je het spel bestellen

Ben je nieuwsgierig geworden naar het spel? Via deze button kan het het educatieve spel bekijken en/of bestellen bij de aanbieder.

Het spel kan gespeeld worden met jongeren vanaf 12 jaar

Omdat wij vinden dat je ook als kind kan zeggen: nu even niet of hou u in. Speel je het spel liever individueel met een jongere (bijvoorbeeld als begeleider)? Of een (klas)groep? Dit kan uiteraard ook want je kan het maximum spelen met 32 personen waarbij jij als leerkracht/opvoeder de spelleider bent.

Vind je dat je collega’s nog niet voldoende geïntroduceerd zijn met dit gedachtengoed? Ook dan kan je dit spel spelen! Er zitten leuke doe opdrachten in, maar ook een aantal theoretische kaders”.

Wil je meer weten over dit spel?

Meer lezen over spellen en spelen?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.