Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Leestijd < 1

Auteur

PsychoseNet Original Series

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht.

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os ook op LinkedInFacebookTwitter en YouTube of Wiki.

Richard ging vanuit persoonlijk herstel naar een sociale verbinding in de samenleving

PsychoseNet Podcast met Richard Kramer - sociaal ondernemer van verbinding- en Jim van Os.

Op het eerste gezicht heeft Richard Kamer alles perfect voor elkaar. Een zeer talentvolle en wendbare geest, een specialist in data en technische bedrijfskunde. Een groot huis in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst, een mooi gezin en een goede baan.

Achter dit perfecte plaatje blijkt ook dat Richard zich op vier grote momenten in zijn leven mentaal zeer kwetsbaar heeft gevoeld en enorm heeft moeten worstelen met in het leven. 

In deze openhartige podcast deelt Richard zijn persoonlijke verhaal en legt hij uit hoe een mentale grenservaring noodzaak creëert om jezelf opnieuw uit te vinden in een lang en niet lineair proces van ploeteren en proberen. 

Richard is teruggegaan naar de diepste authenticiteit van zijn persoon

Vanuit zijn persoonlijk herstel ook een proces gestart van herstel van verbinding in de samenleving. Hij is nu naast zijn baan als dataspecialist ook sociaal ondernemer van verbinding en herstel in nieuwe waarde gedreven economische experimenten. 

Meer lezen over herstel?