Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

Quote van de week – trauma is eenzaam zijn

PsychoseNet gaat wat nieuws doen! Vanaf vandaag starten we met de quote van de week. Ieder week publiceren we een inspirerende quote over onder andere psychose, trauma, bipolariteit en allerhande andere onderwerpen.

Zoals jullie misschien opvalt is de quote opgesteld onder de vlag van allesovertrauma.nl, het online zelfregiecentrum dat onderdeel is van PsychoseNet. Alles over Trauma richt zich specifiek op het onderwerp trauma en alles wat daarbij komt kijken. Een waardevolle ontwikkeling!

Daar hoort een quote over trauma bij

We starten met een quote over trauma. Want je trauma’s verwerken en daarbij niet begrepen worden gaan veel te vaak hand in hand.

Quote “Trauma is eenzaam zijn in een heftige situatie”

Meer lezen over trauma?

Credits afbeelding: Geeske Roorda

Reacties

3 reacties op “Quote van de week – trauma is eenzaam zijn”

  1. Klopt . Het is niet in eerste instantie hetgeen wat zich voordoet, maar dat een mens er eenzaam in staat, en daarna , door niet erkend, gezien, gehoord of gevoeld te worden , het geheel genegeerd , ontkend, gebagatelliseerd. Normaal moeten doen aan de buitenkant. Van binnen geïsoleerd en het maar moeten uitzoeken. Eenzaam dus .

  2. (uit het Boek) ‘Coping with Depression: From Catch-22 to Hope’: uit één studie bleek dat, voor zowel mannen als vrouwen, het getrouwd zijn en het niet in vertrouwen kunnen nemen van de ander, in verband werd gebracht met een 25-voudige toename van het risico op depressie.

  3. Mooi! Ik zou eerder het woord ‘verlaten’ gebruiken, dan ‘eenzaam’. Het is alsof je een vliegtuigcrash meemaakt, en alle omstander doen gewoon alsof er niets is gebeurd. Of zeggen dat je aan ‘hysterie’ lijdt, of je krijgt wat ‘labels’ achter je rug om door een psychiater, en ze zeggen: ongeneselijk ziek, wij kunnen niets voor je betekenen!! Je mag alleen blijven in je ‘crash’. Feitelijk is het een herhaling, van het trauma van oorsprong: geen veilige babytijd… geen attunement, tot de omgeving kunnen ervaren.
    Ik neem nu sinds begin februari deel aan een Trauma Conference, iedere zondag. Professionals uit het veld, en ‘patienten’ nemen deel. (platform eurythmy4you.com) Het is voor het eerst, dat ik mijzelf ‘erkend’ voel door de professionals, en mijzelf ‘herken’ in patienten. Op de een of andere manier, realiseerde ik mij onlangs, ben ik mij gaan gedragen als ‘dader’. Ik bleef op een positie staan, die volkomen onlogisch is, en onterecht ook. Nu heb ik ’tools’ in handen, om mijn innerlijk licht terug te winnen, en ik heb een steunsysteem. Ik hoef niemand tot ‘vijand’ te maken, ik hoef slechts uit de dynamiek te stappen van het verleden. Ik voel mij bevrijd, en weet dat ik nu in mijn verantwoordelijkheid kan gaan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *