Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Wie had dit nu gedacht? – gedicht over dankbaarheid

wie had dat nou gedacht

JFH: “Natuurlijk kan ik niet alleen maar over mijn psychoses schrijven, die mij ten diepste geraakt hebben”.

Want wat mij nog meer en dieper raakt is het antwoord in mijn leven op deze periodes, de resolutie van mijn moeilijkheden. Lijden en het kwaad hebben niet het laatste woord. Gelukkig maar! Nu ben ik eindelijk waar ik zijn moet: op de juiste weg, heel gemaakt en vergeven. ook ik blijk geliefd net als jij, lieve ander die dit leest. Al kostte het mij een half mensenleven om liefde te kunnen ervaren, uiteindelijk komt alles goed.

Ik schreef het onderstaande gedicht uit dankbaarheid, omdat ik genezen word met liefde. Hier kan geen pilletje tegen op.

Wie had dit nu gedacht?

Alles dat valt te breken,
Wordt weer nieuw
Nu durf ik je te zeggen met een lach
Wat ik je graag zeggen wil
Eens ontstemd, nu kan ik wonen
In een zorgeloos hart vol liefde
Nu zing ik in de maat
Raak de juiste tonen
Mijn leven een symfonie
In stille hoop ben ik,
dat God de ander ook genezen mag
Ik ben gestemd , ik ben af, heel,
de stukken in elkaar
Deze puzzel van genade
Zijn pronkstuk.

Geschreven door JFH, 2023


Na een lange eenzame weg in de psychiatrie, is JFH nu moeder en echtgenote. Daarnaast is zij Schrijver van gedichten en auteur van Pilletje Nooit Genoeg. Schrijven is een passie. Ze hoopt ooit haar werk, een roman of poëzie uit te geven.

Foto van JFH

Meer gedichten lezen?

Naast gedichten een plekje voor proza? Neem een kijkje in de webshop.

 

Reacties

Eén reactie op “Wie had dit nu gedacht? – gedicht over dankbaarheid”

  1. Inge

    Wat fijn! Van harte gefeliciteerd met je herstel.
    Hoopvol…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *