Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Burn-on, Mieke Lannoey

Auteur:

Mieke Lannoey

Uitgever:

AnkhHermes

Verschijningsdatum:

16 november 2023

Burn-on – Mieke Lannoey

In Burn-on geeft Mieke Lannoey tips om een functionerende burn-out te voorkomen, wanneer je niet meer uit de werkmodus kunt komen. Tips die kunnen helpen voorkomen dat burn-on een burn-out wordt of in een chronische toestand verandert.

In Burn-on schrijft Mieke Lannoey over de functionerende burn-out. Burn-on is een nieuw klinisch beeld dat vooral hoogopgeleide mensen treft, mensen die vastlopen in een innerlijke werkmodus, een permanente professionele fixatie hebben en dwangmatig gericht zijn op prestaties en zelfverbetering.

Niet meer kunnen stoppen of ‘uit gaan’; ontspannen lukt niet meer

Onderliggend is er altijd een gevoel van tekortschieten en de angst ontoereikend te zijn. Wat functioneel is krijgt voorrang op wat vreugde brengt. De gevolgen en symptomen zijn fysieke spanningsklachten en slaapproblemen, schuld- en schaamtegevoelens, zelfveroordeling en -verachting, uitputting en depressie, levensmoeheid en innerlijke leegte.

Reviews

Mieke Lannoey is een bevlogen hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg. Een sector waar ze zal werken ’tot ze erbij neer valt’. Dat gebeurt, alleen veel vroeger dan ze had gedacht, en niet op een door haar gewenst moment maar door een burn-out. Het dwingt haar tot stilstand, aanvaarding, loslaten en een bewuste manier van kijken naar het leven. Bovenal duwt de burn-out haar richting het leven van haar dromen.

“Er zat absoluut herkenning in dit boek. Leest prima weg en helder uitgelegd.” – recensie op Bol.com

“Voor mijzelf heb ik zeker een paar punten ontdekt om aan te werken, dus dit boek is voor mij een blijvertje.” – Marte Boekzen op Hebban.nl


Mieke Lannoey inspireert jou graag via nieuwsbrieven, blogs, boeken en cursussen. Niet als coach, therapeut of academicus, wel als Mieke. Een mens die zich al (onder)zoekend een weg door het leven baant.

Meer lezen?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.