Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marijn Willems

Marijn heeft gewerkt als planoloog. Op www.bipolair.jouwweb.nl zijn de door hem geschreven boeken, verhalen en sprookjes gratis te downloaden. Op www.waanzin.jouwweb.nl heeft Marijn zijn geloofsovertuiging uitgewerkt. 

De helden? Het verplegend personeel!

Marijn vertelt waarom verplegend personeel en SPV'ers zijn helden zijn. Hij uit zijn dankbaarheid met hartverwarmende ervaringen.

Marijn is dankbaar voor alle hulp die hij kreeg tijdens moeilijke periodes van opname. In deze blog vertelt hij wie wat het verplegend personeel en de SPV’ers voor hem betekenden. En ook waarom.

Als psychiatrisch patiënt heb je te maken met verschillende beroepskrachten. In deze blog wil ik het hebben over de SPV’ers, de Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen. Ik onthoud geen namen (ook niet na een opname van maanden), dus ik hoef alleen een naam te bedenken en zo de verschillende verpleegkundigen onder pseudoniem te noemen. Elk nadeel heb zijn voordeel, zeg maar!

Henk is een beer van een gozer en werkt bij De Brouwerij
Wij (de patiënten) gingen samen op vakantie naar de Ardennen. Henk ging mee om de boel een beetje te begeleiden. Het was een supervakantie. Maar dat is nog niet alles. Toen ik eigenlijk opgenomen had moeten worden, heeft Henk mij vaak thuis opgezocht en zo een opname weten te voorkomen. Henk, bedankt!

Marloes van de HIBZ weet dat ik van schuine moppen en bijbehorend gedrag hou
Tijdens het tafeltennis sloeg ze het balletje altijd kreunend over, waardoor ik over de grond rolde van het lachen. Marloes, je bent een professioneel boefje!

Denise van de HIBZ kent mij zo goed
Ze kwam in alle rust naar mij luisteren, om dan met een advies te komen. Altijd wat aan gehad. Denise, bedankt!

Mark van de HIBZ ken ik nog van Mentrum
Ook daar kon ik hem waarderen. Op een kwade dag was ik de psychiater zat en wilde een sprintje trekken om de psychiater wat aan te doen. In een reflex werd ik door Mark getackeld. Daardoor is erger voorkomen. Ik hoefde niet naar de isoleercel.

Op de KIB speelde ik Rummikub met Willem
Hij was onverslaanbaar en onvermoeibaar om met patiënten spelletjes te doen. Willem, ik heb een keer mogen winnen van je! Dat vond ik top.

Tijdens mijn kamerprogramma op de KIB heeft Maaike bij elk bezoek voor mij gezongen
Dat was prachtig en emotioneel.

Antoine maakte grapjes
Daar moest ik lekker om lachen.

Ali van de HIBZ kookte altijd voor het personeel
Ik kreeg ook altijd een klein bordje om te proeven. Ali, bedankt!

Mike van het FACT-team
Heeft een arm om me heen geslagen toen ik naar de opname werd gebracht. Dit zorgde voor een veilig gevoel. Mike heeft net beroepsmatig afscheid genomen van me. Vind ik jammer.

Met Ernst van het FACT-team kan ik erg lachen
We hebben het regelmatig over de series op Netflix. En hij spuit het depot met antipsychotica heel goed in mijn kont.

Ik heb in 2020 mijn verjaardag op de KIB mogen vieren

Het verplegend personeel trok alles uit de kast om mij een verjaardagsgevoel te geven. Van mij had het niet gehoeven, maar ik heb er toch stiekem van genoten.
Ik ben heel veel verpleegkundigen vergeten te noemen in deze blog, maar ik heb aan heel veel verpleegkundigen goede herinneringen. Slechte zijn er natuurlijk ook, maar ik denk liever positief!

Oftewel… Bedankt SPV’ers! Jullie hebben puik werk gedaan!

Gebruikte afkortingen:
-HIBZ: Hoog Intensieve Beveiligde Zorg
-KIB: Kliniek Intensieve Behandeling
FACT: Flexible Assertive Community Treatment

Reacties

Eén reactie op “De helden? Het verplegend personeel!”

  1. Carla Kost

    Marijn, ik vind je heel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *