Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Een psychiatrische diagnose, een psychose? Herstel kan!

Een psychiatrische diagnose, een psychose- Herstel kan

Zo begint het e-book:

Wat is dat recovery of herstel toch?

Dat leggen we uit.

En je moet het lezen.

Het is héél belangrijk – de juiste kennis over Recovery kan levens redden – maar dit is het probleem: je snapt het pas goed als je al een ruime ervaring hebt als klant in de psychiatrie en de GGZ (geestelijke gezondheidszorg).

Heb je dat nog niet?

Lees dan eerst het Recovery verhaal van Dawn, midden in het boek. Dan heb je een béétje een idee van wat iemand met een Ernstige Psychische Aandoening (E.P.A.: depressie, psychose) doormaakt. Denk niet dat het een extreem verhaal is. En kom daarna weer terug naar deze uitleg.

Tot zo!

Recovery of herstel – wat is dat?

Recovery is het proces waarbij iemand met een ernstige, chronische psychiatrische aandoening een betekenisvol leven herwint. Als het even kan zonder bemoeienis van officiële hulpverlening.

Iemand die herstelt neemt het leven weer in eigen hand. Hoe moeilijk dat ook is: zij laat zich niet langer de les lezen door psychiaters en hulpverleners die haar vertellen hoe ze moet leven.

Dat wil niet zeggen dat ze nooit meer hulp nodig heeft. Het wil ook niet zeggen dat alles voortaan 100% goed gaat – dat gaat het trouwens bij niemand. Het wil evenmin zeggen dat hij nooit een terugval zal hebben. De ervaring van duizenden patiënten leert dat herstellen een proces met vallen en opstaan is.

Maar het kan.

Hoe werkt het?

… Lees verder in het e-book:

klik op deze link om de pdf te downloaden


E-book ‘Recovery voor dummies’ door: Rokus Loopik & Kitty Kilian

Bekijk ook de interviews met Rokus:
Hoe kunnen hulpverleners helpen bij herstel?
Waarom voel je je zo eenzaam na een psychose?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *