Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Marijn Willems

Marijn heeft gewerkt als planoloog. Op www.bipolair.jouwweb.nl zijn de door hem geschreven boeken, verhalen en sprookjes gratis te downloaden. Op www.waanzin.jouwweb.nl heeft Marijn zijn geloofsovertuiging uitgewerkt. 

Het vinden van zinvolle tijdsbesteding – een stabiele schrijver

Wat kun je met je vrije tijd doen wanneer je stabiel bent en werken niet meer gaat? Marijn over het vinden van zinvolle tijdsbesteding.

Wat kun je met je vrije tijd doen wanneer je weer stabiel bent en werken niet meer gaat? Mooi blog over het vinden van zinvolle tijdsbesteding. Marijn schrijft “Langzaam sijpelde de boodschap door en ging ik bedenken wat ik nu leuk vind.” Hij vond zijn antwoord.

Op 6 oktober 2020 ben ik ontslagen uit de instelling. De opname heeft heel lang geduurd, omdat er door de behandelend arts naar een structurele oplossing voor mijn ontremmingen gezocht moest worden. Ik ben trouwens in de instelling vlak achter elkaar twee keer manisch/ psychotisch geworden. Dit ondanks de twee anti-psychotica die ik kreeg toegediend. Ik krijg deze medicatie nog steeds, maar aangevuld met depakine en lithium.

Kortom, op het gebied van medicatie krijg ik meer dan voldoende. En dat is zacht uitgedrukt. Maar ik ben al sinds die tijd stabiel en het zal me worst wezen dat ik zoveel medicatie moet slikken. Maar daar gaat het in deze column niet om. Ik wil toewerken naar een ander onderwerp.

De afgelopen periode, sinds mijn ontslag, ben ik stabiel geweest

Eindelijk! Na al die jaren van ontremmingen. Maar ik heb vanaf mijn eerste psychose in 2008 elk jaar wel een zware psychose gehad en even zoveel depressies. In die tijd is heel veel kapot gegaan. Werken? Gaat niet meer. Vrijwilligerswerk? Lukt me ook niet om vol te houden. Sociale contacten? Ze zijn op een heel speciaal handje te tellen.

Wat moet je dan doen met je tijd?

Ik heb dagen Netflix en YouTube gekeken. En dat heb je ook wel na een tijdje gehad. Door de corona kan ik de stad niet onveilig maken, oftewel… mijn voorliefde voor terras- en kroegbezoek is opgedroogd.

Op YouTube zat ik onlangs een interview met Lange Frans te kijken. Doe ik graag, want Lange Frans is van de complottheorieën. En daar kan ik van genieten. Wat Lange Frans aangaf is dat je in Nederland je dromen waar kunt maken. Dus hij vindt Nederland een heerlijk land om te wonen.

Langzaam sijpelde de boodschap door en ging ik bedenken wat ik nu leuk vind. En dat is schrijven

Weer schrijven… dat lijkt me wel wat. Ik heb al veel geschreven. Mijn boeken en verhalen zijn gratis te downloaden op mijn site. Het enige is dat ik al dit schrijfwerk gedaan heb in hypomaan/manische tijden. Dus ik word manisch van schrijven, of ik ga schrijven als ik manisch word/ ben. Dus als ik wil schrijven gaan de alarmbellen af. Ook als ik al die medicatie slik.

Ik vind het daarom eng om weer te schrijven. Gelukkig vinden de mensen in mijn omgeving mij rustig. Ook de tekst komt niet zo snel, nu ik dit stukje zit te typen.

Meer lezen over het vinden van zinvolle tijdsbesteding?

Reacties

2 reacties op “Het vinden van zinvolle tijdsbesteding – een stabiele schrijver”

 1. Beste Allard. Ik blijf schrijven! Ook ben ik gaan vloggen.

 2. Allard

  Hoi,

  Ik bewonder je levensvisie !

  Je bent jezelf, je accepteert het leven zoals het nu is.

  Als schrijven nu helpend voor je is, dan is dát je zinvolle dagbesteding !
  Met schrijven hoef je geen vrienden te maken, de lezer wordt vrienden met jou uit de herkenning van wat jij beschrijft.
  De personen die je op één hand kunt tellen zijn zichtbare vrienden, maar je lezers zijn “the invisible” vrienden.

  Ik heb je stuk gelezen en het boeide mij omdat ik een paar jaar geleden óók een afweging moest maken of ik vrijwilligerswerk zou gaan doen, of dat ik me opnieuw in een betaalde baan zou storten die mij zou overladen.

  Het is soms lastig, voor mij ook,… iedereen wil graag participeren in de maatschappij maar als je merkt dat het niet altijd lukt op een ontspannen manier zonder wekker of druk of ernstige overprikkeling dan zoek je zélf naar een weg die bij je past.

  Ik zou zeggen; blijf schrijven ! ??
  juist in deze moeilijke tijd waar veel jongeren en ouderen met eenzaamheid tobben én de herkenning uit je verhalen ter harte nemen kan bij velen een kleine heling brengen in het hart.

  Bedankt
  Allard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *