Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Geen medicijnen meer – alleen nog natuurlijke middelen

Cristie - Geen medicijnen meer

Cristie vertelt over haar verlangen om van de medicatie af te komen. Ze is op internet iets tegen gekomen wat haar misschien kan helpen: een natuurlijk medicijn. “De vrouw die op Internet dit middel adviseerde, schreef dat ze al binnen een uur verlichting voelde”.

In mijn blog: Mijn hypomanie schreef ik dat mij Quetiapine (een anti-psychoticum) was voorgeschreven. Ik slik 100 mg voordat ik ga slapen en ik slaap daar heerlijk op. Onlangs werd bekend dat dit middel veel wordt voorgeschreven als slaapmiddel en dat dit absoluut niet de bedoeling is. De bijwerkingen die ik ondervind zijn: droge mond, wazig zien (waardoor ik moeite heb met lezen, wat ik heel erg vind), onrustige benen, kramp in mijn benen (in bed), minder zin hebben in seks, gewichtstoename.

Op dit moment ben ik hypomaan en ga ik tóch afbouwen met Quetiapine (in overleg met mijn huisarts).

Waar het om gaat bij hypomanie is, dat je stress vermijdt

Mijn verhaal: omdat ik nu hooggevoelig ben, krijg ik stress van drukte, lawaai, hoge tonen, mensen die geen oog hebben voor hun omgeving, wangedrag in het verkeer etc. Wanneer ik in zo’n situatie beland, krijg ik een stressaanval en lekt mijn energie weg. Als ik te veel stressmomenten heb op een dag, ben ik gesloopt.

Het is van het grootste belang dat je ervoor zorgt dat je je energielevel op peil houdt!

Dit doe je door:

Niet op iedere impuls af te gaan die je voelt opkomen

Een paar weken geleden wilde ik na mijn werk (inmiddels werk ik niet meer, te veel stress) op weg naar huis nog even bij mijn neefje langs gaan. O, leuk nog even naar ..! Nee, zei ik tegen mezelf, je gaat nú naar huis. Dit heb ik gedaan en ik heb een uur op de bank gelegen met een plaid over me heen, het klarinetconcert van Mozart in de cd-speler en met mijn 4 poezen om me heen.

Als ik dit niet had gedaan, was mijn energie-level schrikbarend gezakt. En als je dag in dag uit, keer op keer geen acht slaat op je energie vermindering, raak je in een depressie. Hoe meer energie je hebt laten weglekken, hoe erger de depressie.

Door mijn stressaanvallen is mijn bloeddruk enorm gestegen. Ik heb soms een bovendruk van 180 en dat is gevaarlijk: ik heb een verhoogde hartslag, ben moe en soms misselijk.

Inmiddels heb ik via Internet een natuurlijk middel gevonden: Restilen

De vrouw die op Internet dit middel adviseerde, schreef dat ze al binnen een uur verlichting voelde.

Nog even een resumé:

Hypomanie – hooggevoelig zijn – stressaanvallen krijgen – energievermindering – hoge bloeddruk

Het gaat er dus om je energie te behouden. Ik stop met Quetiapine omdat het mij niets geeft. Ja, het geeft me bijwerkingen en ik slaap er goed op. Maar het middel is niet nodig! Restilen geeft je ook een betere nachtrust. (Wees gerust, ik heb geen aandelen).

Aanvulling

Ik ben aan het afbouwen met Quetiapine en ik zit nu op 50 mg per dag. Inmiddels ben ik al met Restilen begonnen en dat is mij niet goed bevallen.

Mijn huisarts wist niet of ik deze middelen gelijktijdig kan gebruiken. Ik raad dat vanuit mijn eigen ervaring af. Ik voelde me heel erg moe, werd misselijk en somber. Ik ben met Restilen gestopt en begin er pas weer mee als ik van de Quetiapine af ben.


Cristie

Noot van de redactie: Restilen is een alternatief middel dat niet is onderzocht maar wel commercieel wordt aangeboden. Er is weinig over de werking van het middel bekend.

Meer lezen over natuurlijke medicijnen:

Heb je een vraag over medicatiegebruik, medicatie afbouw of zit je iets anders dwars?

Stel je vraag aan een expert van PsychoseNet. Dat kan gratis en anoniem.

Reacties

3 reacties op “Geen medicijnen meer – alleen nog natuurlijke middelen”

 1. Sien

  Hallo Christie,

  Ik heb ook een tijdje Quetiapine gebruikt, maar 6,25 mg om te kunnen slapen door aanhoudende spanningsklachten. Was al twee weken volledig gestopt.
  Ik wilde ook liever op een natuurlijke manier van mijn spanning afkomen en heb daarom Restilen geprobeerd. Voor mij niet weer! Ik kreeg na 2 dagen 2 x dgs een Restilen pil een enorm rotgevoel, hartkloppingen, erg benauwd, draaierig en slap, verwijde pupillen, misselijk, niet kunnen eten, niet kunnen slapen en een gigantische angstaanval. Denk goed na voordat je begint met dit, inderdaad commerciële, middel. Ik begin er niet weer aan en wil anderen ook waarschuwen, want ik heb me erg rot gevoeld. Misschien een ander Ashwagandha supplement proberen?
  Wees voorzichtig, ik hoop dat je je weg kunt vinden naar een prettig welbevinden!

 2. Daisy van Lindtschoten

  Hoi Cristie,

  Wat vervelend dat Restilen niet voor je gewerkt hebt. Ik slik zelf risperdal en mirtazipine en toen ik probeerde af te kicken kreeg ik vergelijkbare klachten.

  Bij mij had het te maken met de ontwenningsverschijnselen, maar ook de emotie die weer terug omhoog ging.

  Ik zocht net zoals jou iets natuurlijks om de afname van medicatie op te vangen. Ik ben gaan zoeken en kwam ook Restilen tegen. Ik vond hier https://www.psychosenet.nl/geen-medicijnen-meer-alleen-nog-een-natuurlijke-middelen/ ook nog wetenschapellijke onderbouwing wat voor mij belangrijk is.

  In iedergeval, bij mij ging het ook niet goed, maar kwam er toch achter dat het vooral kwam door de afbouw. Ik slikte ook tegelijk Restilen, maar de afkickverschijnselen zijn gewoon erger.

  Uiteindelijk ben ik gewoon weer medicatie gaan slikken, maar ook met Restilen erbij. Na 3 maanden heb ik iets kunnen afbouwen met medicatie, omdat het toch beter ging en dan vooral met mijn angsten.

  Het is voor de rest helemaal aan jou, wat je ermee doet, maar onderschat het afbouwen niet!

  Ik wens je veel succes met alles. Zeker in deze tijden.

  Hartelijke groet,

  Daisy van Lindtschoten

 3. Karin

  Hallo Cristie,

  Ik heb ook intresse in het natuurlijk middel restilen. Ik kom op internet echter veel commerciële ( mijns inziens) reviews tegen. Ben jij inmiddels alweer hier mee begonnen na afbouw vh andere genoemde middel en zo ja wat is je ervaring nu; oa met stress en slapen?
  Ik hoop iets van je te vernemen.
  Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *