Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Het leven na psychose – Het verhaal van Lotte

Lotte - Het leven na een psychose

Lotte van 17 vertelt hoe ze door drugs in een psychose belandde. Ze vertelt over het leven na psychose.  “Ik heb af en toe nog een aantal vragen. Die stel ik dan ook aan mijn moeder. Bijvoorbeeld van: Heb jij dit ook?”

Ik was een heel lief meisje tot 14 jaar… ik heb een hele fijne jeugd gehad. Daarna was mijn moeder er nog steeds altijd voor me, ik begon alleen de verkeerde vrienden te krijgen en niet meer te luisteren naar mijn moeders adviezen. Ik begon te experimenteren met wiet, Ik ben daar aan anderhalf jaar verslaafd geweest toen ik in bonaire kwam leven. Ik ben verhuisd naar Bonaire doordat ik op mijn 14e verkeerde vrienden in Nederland kreeg en een nieuwe levens plek en een nieuwe ontwikkeling in Bonaire wou starten. Ook stond mijn moeder hierachter.

Het idee was school oppakken

Ook mijn moeders vriend woonde hier. In Bonaire ging het al veel beter… Ik kreeg werk, leuke vrienden en het leek op een nieuw begin. Ik werd al iets volwassener dan ik was, maar toen kwam de wiet in mijn leven die mij verslaafde maakte. Het was erg makkelijk te krijgen en met een klein begin van een hijsje begon het steeds vaker te worden. ik dacht dat ik heel goed in het leven stond maar ik had niet door wat is symptomen waren van dit erge wietgebruik. ik kreeg schijt aan school, schijt aan mijn moeder en ik was niet meer wie ik was vóór mijn 14 jaar als lief, onschuldige meid.

In Bonaire begon ik MDMA te gebruiken

Het was makkelijk te krijgen op afterparty’s en iedereen deed het eigenlijk dus ik dacht: waarom niet? Tot in mei, net voor mijn verjaardag, toen ik de wereld anders begon te zien. Ik had nog niet door wat er aan de hand was… ik kan me nog herinneren dat het heel vaag was, dat het was alsof ik in een droom
leefde. Toen na 5 dagen kwam er uit dat ik een psychose had gekregen door een bad trip. Ik heb hier 6 maanden lang last van gehad. Ik zag schaduwen, tijdens het douchen dacht ik dat de groep mensen voor me stond met wie ik het gebruikte.

Ik had veel ideeën die niet realistisch waren…

Zoals als ik een spelletje speelde dat ik dacht dat ik banden kon verbreken met familieleden of andere rare dingen. Ook stemmen, die erg luid van allerlei dingen zeiden. Het werd erger en ik begon enge plaatjes te zien en ik wist niet meer wat waar en niet waar was. Mijn therapeuten en ik noemde dit errors. Ik kon niet meer zelfstandig in het leven staan. Ik heb verschillende medicijnen gekregen en de eerste werkte niet, Ik kreeg rare vrouwelijke symptomen en andere dingen. Het medicijn hielp dus absoluut niet. Toen ben ik begonnen aan quetiapine. Ik weet dat zodra ik hier aan begon het begon te
werken.

Ik begon te herstellen

Gelukkig werd de psychose minder en rond oktober was ik eigenlijk weer helemaal beter. Deze levensgebeurtenis heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben geen drugsverslaafde meer. Ik ben geen persoon meer die schijt aan alles heeft. Ik ben veranderd tot een volwassen jonge vrouw die goed aan school werkt, maar nog wel natuurlijk moet ontwikkelen op de sociale vlakken zoals iedere normale puber…

Ik heb af en toe nog angst, angsten dat ik bijvoorbeeld nog een psychose krijg

Ik kijk om me heen en denk: zie ik geen geen schaduwen, ben ik wel normaal? Zien andere mensen dit ook? Zwarte vlekken, Wat betekent dit? Dit is de angst voor een volgende psychose… ik probeer
het beste uit het leven te halen. Niet meer met verkeerde mensen om te gaan, goed naar school en mijn rust te pakken waar nodig is. ik heb een heel fijn vriendje en dat maakt mijn leven makkelijker zodat ik het kan delen met de persoon van wie hou. Ik heb af en toe nog een aantal vragen. Die stel ik dan ook aan mijn moeder. Bijvoorbeeld van: Heb jij dit ook? Ik hoop dat op een gegeven moment de angst van nog een psychose aan te gaan weggaat. Ik ben ook best benieuwd hoe mijn leven gaat lopen. Dit was mijn verhaal.


Lotte is 17 jaar, een sociale meid. Ze heeft vorig jaar een psychose gehad door drugs. Ze is in deze ontwikkeling en heftige tijd uitgegroeid tot een erg verstandig meisje. Wat ze altijd al was maar veranderde toen ze in de pubertijd kwam…. Ze wil haar verhaal delen voor zichzelf en voor anderen.

Meer lezen over psychose door drugs?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *