Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

May-May Meijer

May-May Meijer is ervaringsdeskundige bij het UMC Utrecht en oprichter van een vredesorganisatie.  Ze schreef onder andere de boeken ‘Hier ben ik‘ en ‘Missie Wereldvrede.

May-May heeft ook een website

In verbinding met jezelf – zoek het dichtbij huis

blog - in verbinding met jezelf

“Wees lief voor jezelf”

Er was iets gebeurd waar ik zeer van geschrokken was. Gelukkig had ik erg fijne steun van mijn vader en zus via de app, van collega vredesactivisten, de politie en van Jim. Mijn vader komt ook elke dinsdag langs en zijn aanwezigheid en die van mijn zoon waren heel erg fijn. Mijn zusje had gezegd dat ze vrijdag misschien langs kwam. Later liet ze weten dat dat niet ging, en dat ze zou aanhaken als mijn moeder op zaterdag langs zou komen.

Dat was echt een slag voor me, want ik wilde mijn zusje graag ook even een op een spreken. Mijn psychiater was op vakantie en ik zou haar pas na verschillende weken weer spreken. Ik kon met een vervangend psychiater spreken, maar ik ken de vervangend psychiater minder goed. Als het minder goed met me gaat, heb ik moeite om andere mensen die ik minder goed ken te vertrouwen.

Dus ik lag in bed en viel onrustig in slaap

Rond een uur of vijf ’s ochtends kreeg ik een ingeving of misschien was het God die tegen me sprak. “Waarom zoek je altijd verbinding buiten jezelf?” “Als je nou eens lief voor jezelf bent?” “Verbinding met jezelf zoekt?” Dat leek me een goed idee. Ik nam me s nachts voor om de volgende dag mezelf te trakteren op een cappuccino in het dorp en viel wat rustiger in slaap. Mijn moeder had ook wel eens gezegd dat ze bloemen voor zichzelf kocht toen ze een moeilijke tijd had.

Ze adviseerde dat ook aan mij, maar ik dacht, laat de bloemen toch lekker in de natuur staan. Het gaat erom, zoals ik ook onlangs in het blad van Anoiksis en ik meen ook op Facebook las, dat je jezelf trakteert op iets kleins waar jij van geniet. Dat kan een kop koffie zijn, je favoriete theesmaak, je favoriete muziek, een wandeling in de natuur. Kortom, iets waar jij blij van wordt. Overigens ben ik uiteindelijk naar de hei gegaan en ergens anders een kopje cappuccino gaan drinken dan ik s nachts heb bedacht, maar ik heb mezelf getrakteerd. Mijn zusje kwam op zaterdag met mijn moeder. We hadden tussendoor ook nog even tijd om elkaar 1 op 1 te spreken en het was erg gezellig met z’n drieën.

Ook vandaag heb ik mezelf getrakteerd op een fietstocht door het bos. Ik vind het niet meer erg om dingen alleen te ondernemen, al moet ik me er soms wel toe zetten. Er zat op het terras in het bos ook een vrouw met een jong kindje en we maakten gezellig een praatje. Een andere vrouw sprak me aan omdat ze mijn roomwitte fietstas mooi vond. Weet je wat daar in sierlijke letters op staat? Listen to your heart.

Alle liefs en goeds.

May-May

Reacties

9 reacties op “In verbinding met jezelf – zoek het dichtbij huis”

 1. Nonna

  zo leuk om te weten dat hier 50+ mensen zijn ! wens voor ieder veel liefde

 2. Debbie Brongers

  Lieve May-May,

  We kennen elkaar niet en toch brgin ik met ‘lieve…’. Wat ben je een lief mens dat je zo’n mooie blog kunt schrijven!

  .Ik ben ook aan het oefenen met zelfliefde. Heb mijn rotziekte van bipo I met psychotische kwetsbaarheid vaak gehaat. Nu ik ouder word (ben nu 55), kan ik het steeds beter accepteren. Ik HEB een aandoening, ik BEN het niet.

  En medicijnen kunnen helpen en moeten vaak ook, maar bij een wat lagere dosis sta je vaak al in beter contact met jezelf en je emoties.

  Liefs, Debster

  1. Lieve Debster,

   Mag ik jou zo noemen? Bedankt voor je lieve berichtje!

   Ja, ik leed ook erg onder het label dat de psychiaters me gegeven hadden. Daarom noem ik het nu anders. Ik zeg dat ik een gevoeligheid heb voor psychosen en manieën. Ik ben zelf 51 jaar, iets jonger dan jij dus. Ja, ik heb ook rekening leren houden met mijn kwetsbaarheid. Zo had ik gisteren een vredesdemonstratie in het centrum van Amsterdam, dat betekent dat ik de rest van de week niet ook op reis moet gaan etc. Dus een beetje wandelen en kletsen met vrienden en familie, ook heel erg leuk!

   En ja, inderdaad, ik neem ook een lage dosis medicijnen. Ik lijd wel onder de bijwerkingen ervan, maar met het antipsychoticum en de stemmingsstabilisator die ik nu heb, is het te doen. Dat was wel een jarenlange zoektocht.

   Liefs,
   May-May

 3. Lieve May-May,

  Inderdaad iedere week op de markt een bosje bloemen voor jezelf kopen.
  Een traktatie voor jezelf is leuk.
  “Listen to your heart”,

  1. Ha mams,
   Ja, goed dat je jezelf trakteert, dat is leuk!
   Liefs,
   May-May

 4. Desiree Van wezel

  Lieve May-may,
  Mooi verwoord. Lief zijn voor jezelf…hoe lastig is dat…..ik zelf zit ‘vast’ dwz vol met pillen. Ga nu naar novadic kentron daar hun expert zijn qua afbouwen. T voelt nu niet fijn maar ik kom er wel. Ben nu vaak zat lief voor mezelf met een lekkere cappuciono. T balletje is aan t rollen. Heb heel vervelende ervaringen met medicatie. Kan t niet loslaten. T heeft mijn leven op zijn kop gezet. Op deze site vind ik vaak een luisterend oor met de chat. Heel fijn. Liefs Dees

  1. Lieve Dees,
   Arrggg, dat heb ik ook gehad, dat ik vol met pillen zat. Verschrikkelijk gevoel is dat! Al was het nodig bij mij, maar ik voelde me en liep als een zombie een hele tijd lang…Wat goed dat je lief voor jezelf bent en jezelf trakteert op een lekkere cappuccino. En wat fijn dat je vertrouwen hebt in wat komen gaat. Ja, je komt er wel. En ook heel fijn dat je een luisterend oor voelt op deze site met de chat.
   Liefs,
   May-May

 5. Liesbeth

  Ja !

  Liefs en alle goeds !

  veel liefs, Liesbeth ( voor May May )

  1. May-May

   Bedankt voor je lieve berichtje Liesbeth! 🕊️❤️🙏

   Veel liefs,
   May-May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *