Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Mijn moeder is psychotisch

Wat zou jij doen-07

Mijn moeder is al een paar keer psychotisch geweest. De eerste keer was ik 12 jaar. Ik schaamde me kapot in die tijd. Inmiddels begrijp ik dat ze heel erg haar best doet om stabiel te blijven. Dat is een paar jaar gelukt. Kort geleden is een goede vriendin van haar overleden en ik ben bang dat het weer de verkeerde kant op gaat. Maar eigenlijk baal ik dat ik degene ben die zich zorgen maakt om mijn moeder en niet andersom. Het liefst wil ik op kamers gaan wonen maar dan kan ik dus niet meer op haar letten. Maar zo kan ik toch nooit het huis uit?

Barbara (21), Hellevoetsluis


 

Iedere week behandelen we een dilemma van een lezer in ‘Wat zou jij doen?’ Kijk voor het dilemma van deze week op onze Facebookpagina en laat daar of hieronder jouw mening of advies achter. Zo helpen lezers elkaar!

Wil je zelf een vraag vraag voorleggen? Stuur je vraag naar redactie@psychosenet.nl.

Reacties

2 reacties op “Rubriek ‘Wat zou jij doen?’: Mijn moeder is psychotisch”

  1. johan

    beste Barbara, er wordt altijd wel iemand gekwetst, minstens een persoon. Kies voor die situatie waarbij jij het minst wordt gekwetst.

  2. Marie

    Je kan best wel op kamers gaan wonen. Je moet goed voor jezelf zorgen en af en toe met een zekere regelmaat kan je je moeder dan een bezoekje brengen. Je moeder kan ondanks haar psychosegevoeligheid meer aan dan ze denkt en zal met een leven zonder dat jij bij haar woont ook winnen aan privacy en minder druk. Aanvankelijk zal ze het moeilijk hebben, maar jij hebt ook recht op een eigen leven. Als je maar regelmatig contact houdt en jullie kunnen samen zoeken naar een invulling van haar bestaan zodat ze minder afhankelijk is van jou. Ik ben ook een psychosegevoelige moeder en alleenwonen lukt meestal wel, enkel bij momenten van herval heb ik het lastig om de nodige hulp te krijgen, dan zou ik willen dat er iemand is die mij ondersteunt in mijn zoektocht naar gepaste, effectieve hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *