Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Auteur

Miriam Zandstra

Miriam Zandstra (1970) heeft ervaring met psychische ontregelingen en herstel. Ze werkt bij PsychoseNet als redacteur. Miriam vindt dat liefde en menselijkheid in de GGZ mogelijk moet zijn.

Alle blogs van Miriam vind je hier.

Aandacht gevraagd voor hulphonden onderzoek

actueel - aandacht gevraagd

Beste lezer. Via deze weg wil ik aandacht vragen voor een voorstel. Het betreft een nieuw en in mijn ogen belangwekkend onderwerp voor wetenschappelijk onderzoek.

Ik heb onderstaande mail gestuurd naar alle universiteiten met psychiatrische afdelingen, en eveneens naar het Tijdschrift voor psychiatrie.

Hi,

I can not find any research about helpdogs ( ‘hulphond’ ) for psychiatric patients. I have a pup 9 months old and I want to train her with Bultersmekke to be my PTSS help dog. ( and for bipolar2 , anxiety, psychoses)

It is almost impossible to find fundings.Prof dr Jim van Os answered my question about it on psychosenet.nl. I think it woud be a great subject for research! And I want to join! Please inform students and professors,

Greetz, Miriam Zandstra

Aandacht gevraagd voor hulphonden onderzoek

Ik zou willen dat er goed gedegen onderzoek komt naar (het nut van) hulphonden voor psychiatrische cliënten. Ik zou hier graag aan meewerken en ik vind dat ik met mijn PTSS net zoveel recht heb op een hulphond als een militair met PTSS. In het geval van militairen met PTTS wordt en namelijk wel onderzoek gedaan. En zijn er sponsors. Zie bijvoorbeeld dit promotieonderzoek. De pup heb ik al, nu nog financiering voor de hulphond opleiding bij Bultersmekke…

Prof. dr. Jim van Os is het met me eens. Zie mijn vraag op het spreekuur hier. Ook staat in de keuzehulp samen beslissen bij PTSS de hulphond genoemd. Helaas moet ik blijkbaar opnieuw het wiel uitvinden wat anderen voor mij al hebben gedaan, maar ik kan er verder buiten PsychoseNet nauwelijks iets over vinden.

Het zou een pracht onderwerp kunnen zijn voor onderzoek van studenten psychiatrie! Ik weiger principieel om Crowdfunding op te starten, ik heb trouwens ook geen sociale omgeving om geld aan te vragen. Ik vind mijn idee een goed idee (en meen dat ik in mijn recht sta) en hoop op medestanders, naast Jim van Os.

(Vanwege een zware hersenschudding kan ik zelf dit onderzoek niet starten…)

Wat vind jij?

Wil je meehelpen om hier bekendheid aan te geven? Als je wilt deel dit dan (verder) op de socials.

Vriendelijke groet, Miriam Zandstra


Miriam Zandstra heeft PTSS en is geen onbekende op PsychoseNet. Je kunt  hier haar beluisteren (podcastserie met Jim van Os) en hier een blog lezen van haar hand.

Foto van Miriam

Meer lezen over zelf beslissen?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.