Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Breinpijn – documentaire over stemmen horen is nu gratis te bekijken

Breinpijn is een documentaire over schizofrenie, psychose, stemmen horen en herstel. Bekijk de documentaire hier!

Breinpijn is een documentaire over schizofrenie, psychose, stemmen horen en herstel. Een documentaire over het proces van Eelco van Gelderen, die zijn toekomst als piloot in rook op zag gaan toen hij psychotisch werd en stemmen ging horen. Het is ook een film over de veranderende psychiatrie.

De hoofdpersoon en de makers willen het stigma rondom een psychische kwetsbaarheid doorbreken en laten zien dat het goed is om buiten de bestaande GGZ te blijven zoeken naar mogelijkheden voor herstel.

Bekijk de documentaire Breinpijn

YouTube player

Breinpijn is al veel bekeken

De documentaire Breinpijn is door honderden mensen online, via het werk of tijdens de opleiding gezien. Vaak gaan de makers samen met studenten de film bekijken en zelfs online zijn met docenten en studenten mooie discussies gehouden. Deze hoopgevende documentaire laat zien dat daar waar hulpverleners, gemeentelijke instanties. lotgenoten en het netwerk samenwerken, mooie en zeer zinvolle initiatieven kunnen ontstaan.

Gaan we met z’n allen luisteren naar ervaringsdeskundigen, gaan we zorgen voor beter afgestemde behandelingen waarin de thuissituatie, het netwerk en behandelaars nauw samenwerken, met ambulante hulpverleners? Of blijven we met vaste protocollen werken?

Voor wie?

Breinpijn is er voor iedereen die met de GGZ te maken heeft. Het doel: (anders) leren denken over psychoses, depressies, suïcidaliteit, stemmen horen. Over psychische kwetsbaarheid, ook die van jezelf.


Breinpijn is een bijzondere documentaire waarin de hoofdpersoon zich van zijn meest kwetsbare kant laat zien om zelf onderdeel uit te kunnen maken van die discussie. Een documentaire uit Nijmegen.

De makers zijn: Eelco van Gelderen, Mirek Vermeulen, Doetie Bakker.

Meer lezen over de documentaire Breinpijn?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Verder lezen over goede zorg en GGZ?

Onderstaande boeken zijn geschreven door hoogleraar Jim van Os. In deze eerlijke boeken lees je meer over psychose, trauma, de nieuwe GGZ, herstel en veel meer.