Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Eén van zijn vijf zinnen is uit wandelen – dichtbundel Evelien en Ruben

een van zijn vijf zinnen

Eén van zijn vijf zinnen is uit wandelen is een dichtbundel van Evelien en Ruben. Met rauwe, pijnlijke, soms humoristische gedichten beschrijven Evelien en Ruben de wereld van de psychiatrie.

Mijn naam is Ruben en ik heb samen met Evelien vorig jaar gedichten geschreven waar nu een dichtbundel van gemaakt is. De titel is “Een van zijn vijf zinnen is uitwandelen.” Hierin beschrijft Evelien mijn gevoel van een moeilijke periode in mijn leven. Dit heeft geholpen wat afstand te nemen van de situatie. In 2008 werd ik opgenomen met de diagnose Schizofrenie. Ik wilde vorig jaar meedoen met de Van Helsdingenwedstrijd en had boze gedichten geschreven.

Herschrijven

Volgens Evelien gingen mensen al dood door ze te lezen. Ik vond het heel fijn dat Evelien ze herschreef en ook heel knap dat de boodschap bleef staan namelijk dat ik bovenal een mens ben en niet in een hokje pas. Of wil passen. De Van Helsdingenprijsvraag gaat over filosofie en psychiatrie. Deze had ik niet gewonnen, maar de gedichten waren zo mooi dat ik ze naar uitgeverij Boekscout had gestuurd en dat had ik niet verteld aan Evelien. Wat was ze blij verrast dat het nu wordt uitgegeven! Ik hoop er mee te bereiken dat mensen de mens, mij dus achter de diagnose zien.

Je kunt Eén van zijn vijf zinnen is uitwandelen per 4 augustus bestellen bij je eigen boekhandel of bij bol.com hij kost 16.99.

Reacties op de dichtbundel Eén van zijn vijf zinnen is uit wandelen kunnen mensen mailen naar: rubenmartijn@hotmail.com

 

Manisch winkelen, niet inkopen, ondertussen je ziel slopen

Samen boodschappen doen

Krijg ik van het gesticht wat poen

Zo fijn,

met een stel gekken door Albert Heijn

Ondanks zelfgemaakt eten toch de smaak van het gesticht blijft zijn

Dus pak van dat schap een pot appelmoes

Alles in de psychiatrie is gebaseerd op een smoes


Ruben en Evelien verzorgden de dichtbundel Eén van zijn vijf zinnen is uitwandelen.

Foto van Ruben gemaakt door Evelien

Meer lezen? Verenig het nuttige met het aangename en koop iets in de webshop

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *