Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Lotuslicht

José Smit schrijft onder de naam Lotuslicht op PsychoseNet. Ze kreeg op haar 49e haar eerste langdurige psychose met verlichtingservaringen

José haar leven is sindsdien enorm veranderd, ze leeft ze met psychoses en perioden in rustiger vaarwater.

Meer zien van Lotuslicht?

José maakte een opname op Facebook over haar psychose. Deze video is via deze link te bekijken. Ook is José te vinden op YouTube.

Op reis met trauma en al- mijn levenswijsheid

Lotuslicht - Op reis - mijn levenswijsheid

Lotuslicht vertelt hoe ze in het leven staat, met alle ups and downs. “Alle ballast overboord mogen gooien, dat te kunnen is het mooiste wat er is, met trauma en al, het kan echt!”

Mijn reis begon ooit als een stil verlegen meisje met de nodige trauma’s. Nu ben ik een sterke vrouw. Ik zeg mijn waarheid. Ik durf er te staan. Voor mezelf op te komen. Heb mijn vrijheden bevochten en meer gevonden. Heb mijn I Am gevonden en ga in en uit. Alles is goed. Ik mag mij somber of verdrietig voelen, alleen of vervuld en enthousiast. Verliefd of gelukkig in m’n eentje. Altijd is daar de Goddelijke doorstroming. Altijd is er de vrede en de liefde. Ik heb zoveel gevonden door zoveel los te laten. Door bewust te ademen. Te mediteren. Door in overgave te gaan aan het leven.

Sinds een aantal jaren zijn daar ook de psychoses

De schaduwzijde. Leren verwerken en weer opstaan. Zo bewust als kan. Bewustzijn verruimend en vernauwend. Ik stap in en uit. Ik ben heel. Altijd geweest. Ik leer sterk te staan door kwetsbaar te durven zijn. Ik heb veel veroverd. Bovenal de liefde voor mijzelf en daarmee voor de wereld om mij heen. Het al een zijn. Al wat is is dat wat is. Volledige acceptatie. In mijn eenheidsbewustzijn groei ik nog elke dag. Alles mag zijn. Ik ben. Ik ben trots op mij. Zo open gegaan. Ik hou van mij en daarom van jou. Van ieder wezen. Plant dier mens. Ons hele universum. Dat zijn wij. Onmetelijk bewustzijn. Dat is liefde. Zijn wie je bent. Als kind zag ik dit. Nu leef ik het. In Goddelijke glorie. Met mijn naakte dikke lichaam onvolmaakt en mijn eigenwijs karakter onvolmaakt. Zo perfect. Als ik is er geen. Zoveel gewonnen door verloren te zijn . Traan en glimlach beiden vol waarde. Ooh wat houd ik van dit leven.

Daar waar ik niet kan accepteren of boosheid ervaar…

accepteer ik dat ik het nog even niet kan; vrede voelen. Ik luister naar mijn hart. Volg mijn hart. Daarin ben ik nog lerende. Meer en meer wil ik mijn hart volgen om bij te dragen aan mijn bevrijding, aan een mooiere wereld, aan zingeving en wonderen. Ik mag doen waar ik zin in heb. Soms is dat echt nog moeilijk. Terwijl ik programmeringen aan het loslaten ben is er vaak somberheid. Ook die mag er zijn. Zelfs verveling en leegheid. Dat komt met het leeg zijn van de dagen, het alleen zijn, het niet hoeven werken. Hoe vul ik mijn tijd? Is tijd van belang? Nee, dat laat ik niet toe. Ik mag wisselen van stemming. Van euforie naar pijn ervaren. Van enthousiasme naar onverschilligheid. Van niet voelen naar hoogsensitief. Ik mag alles. Alles is goed. Ik mag leven en ik mag dood gaan.

Het leven is mooi. Mooier nog wanneer het moeilijk wordt

Genieten van een vlindertje of lieveheersbeestje net zo als van een vlieg of oorwurm. Het groen van de weide en de bossen en het licht van de ondergaande zon. De ochtendschemering die langzaam oplost, de vele kleuren bloem. Ik houd van de stralende hemel en ook van het donker. Soms intens in me opgenomen, soms loop ik er straal voorbij. Ieder zuchtje wind kan mijn naam zeggen of die van mijn dierbaren en iedere droom is er niet een van genot. Ik leef. Ik hoef niet te feesten, ik houd van eenvoud en van simpel, al ben ik van binnen heel ingewikkeld en vol tegenstrijdigheden. Daarom juist ervaar ik dit. Dat het allemaal kan. Allemaal gewoon IS! Ik ben zo blij dat mijn hart zich geopend heeft en ik met andere ogen zien kan. Zelfs wanneer ik psychosen heb of wanneer de bijwerkingen van de medicatie alles weer minder makkelijk maken. Ooh wat houd ik van dit leven. Dankzij dat licht in mij. Dat licht in jou. Dat licht in ons dat wij mogen ZIJN! Bewustzijn en liefde. Daar leef ik voor. Met ieder zintuig! Oei ik groei geldt nog steeds, ook al ben ik geen baby meer! Ik ervaar het leven en mezelf steeds meer in wie ik Ben. Wat anders is er? Alle ballast overboord mogen gooien, dat te kunnen is het mooiste wat er is, met trauma en al, het kan echt!

Dankbaar voor ieder avontuur in deze reis. Stap voor stap dankbaar. Love is all!

Afbeelding door Olga Kalinina op Pexels.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *