Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Lotuslicht

José Smit schrijft onder de naam Lotuslicht op PsychoseNet. Ze kreeg op haar 49e haar eerste langdurige psychose met verlichtingservaringen

José haar leven is sindsdien enorm veranderd, ze leeft ze met psychoses en perioden in rustiger vaarwater.

Meer zien van Lotuslicht?

José maakte een opname op Facebook over haar psychose. Deze video is via deze link te bekijken. Ook is José te vinden op YouTube.

Compleet denken! – wanneer je een ander geluid laten horen dan de massa

Lotuslicht ervaart, nu in corona-tijd, duidelijk dat haar anders denken soms als vijandig wordt gezien. In deze blog beschrijft ze hoe het is als je niet meegaat in wat er vanuit de media gezegd wordt. “Ik hoor bij de complot-gekkies, maar ik noem mezelf veel liever een compleet-denker.”

In deze tijden zie ik veel mensen met verschillende meningen over wat er gaande is

Velen hebben een afwachtende houding van: ‘we zien wel waar dit naartoe gaat, maar fijn vind ik het niet’. Velen volgen de mainstream media en geloven in wat ons wordt verteld op het journaal of in de kranten door regeringsleiders, onderzoekers die aandraven en ’tear jerking stories’ over hoe erg het allemaal is, of juist hoe mooi we ermee omgaan.

Tussen al die mensen voel ik mij een lone wolf, en zou graag iedereen wakker schudden!

Ik hoor namelijk bij de complot-gekkies, maar ik noem mezelf veel liever een compleet-denker

Als compleet-denker sta ik veelal alleen. In deze tijden van isolatie brengt dat meer eenzaamheid en meer zelfredzaamheid. Van al mijn vrienden is er maar eentje die op dezelfde golflengte zit (we vieren dat dan ook weleens door samen te komen en verhalen uit te wisselen). Beiden doen we veel aan meditatie en volgen het alternatieve nieuws, waarvan we elkaar berichten sturen van: “heb je dat gezien?”

Mijn andere vaste trouwe vrienden hebben zich teruggetrokken, nadat ze te weten kwamen dat ik niet mee ging in het verhaal dat ons vanuit de regering werd opgedrongen. Ze bellen niet, appen niet en hebben misschien deze tijd voor zichzelf nodig om te acclimatiseren in deze gekke nieuwe anderhalvemeter-maatschappij.

Ik aan de andere kant, ben vooral bezig dit niet te accepteren en actie te voeren voor het waarom daarachter op mijn eigen manier. Ik schrijf veel en stel zaken aan de orde met een kritische blik. Ik ga niet mee in wat ons verteld wordt.

Niet alleen word ik dan uitgespuugd en uitgejouwd door een groot deel van Nederland dat wel gelooft en wel bang is en wel zorgen heeft t.a.v. wat er zou spelen.

Ik word ook door mijn sociale vangnet genegeerd, gecensureerd en meer

Ik mag niet praten over wat mij bezighoudt en het waarom ervan, maar moet vooral neutraal zijn en de overheidsregels beklinken in mijn deelname aan bijvoorbeeld een online huiskamer voor (ex)psychiatrische patiënten.

Het gaf me het gevoel dat ik nergens mezelf kon zijn

Gelukkig is er online ook een groep die denkt zoals ik denk. Wij noemen onszelf wakker. En steunen elkaar en staan elkaar bij in wat wij als onrechtmatig in deze tijden ervaren. Gezamenlijk doen we onderzoek en leveren materiaal aan, waardoor we steeds meer gaan zien dat er meer speelt dan er in de massa media verteld wordt. Ook die groep is groeiende, want mensen krijgen steeds meer een onderbuikgevoel van: “hier klopt iets niet!”

Daar hoor ik dus bij.

En daarom ben ik in mijn sociale leven een einzelganger, een lone wolf, want er zijn (nog) niet velen met mij in deze slapende wereld

Wat betekent dat in mijn leven? Wat betekent dat voor velen van ons? Het betekent het verlies van sociale contacten. Het betekent vaak een conflict of breuk met sommigen die voorheen dichtbij stonden.

Alleen maar omdat je anders denkt. Het betekent dat je als vijandig wordt beschouwd van het in stand houden van de angst en de zorgen die mensen hebben met betrekking tot het virus.

Het betekent eenzaamheid en het niet kunnen praten of delen van wat je bezighoudt

Het betekent in jezelf de moed en doorzettingskracht vinden te blijven staan voor wat je belangrijk vindt, ook als je daarmee alleen komt te staan.

Als je familie en vrienden bij de schapen horen en jij jezelf moet zien als het zwarte schaap dat een leeuw werd. Dat niet met de meute meeloopt, maar een eigen pad kiest. Ik wil vertellen dat deze mensen er ook zijn en dat ze niet werkelijk alleen zijn. Dat ik er een van ben.

Dat wakker worden betekent dat je niet alles wat je te horen krijgt voor zoete koek slikt

Maar ook dat je de weg naar binnen gevonden hebt. Daar vind ik mijn steun, mijn waarheid, mijn zijn. Daar ben ik altijd omhuld en in vrede. Ik wens dat ook anderen toe.

Compleet denken is gewoon een ander geluid laten horen dan die van de massa

Je kijkt naar meer gezichtspunten en ziet dat er feiten zijn die nieuwe waarheden onthullen.

Dus voor alle eenzame complot-gekkies en kritische denkers: “je mag dan in je eigen kring alleen staan, maar je bent met ons compleet-denkers en weet dat de enige weg eruit de weg naar binnen is!”

Want compleet zijn vind je in jezelf! Daar vindt je de kracht, de power om bij jezelf te blijven en te geloven in wat je gevonden hebt. Namelijk dat de strijd tussen licht en donker op aarde beslecht moet worden in je hart. Waar de liefde is die alles omhullen kan, vergeven kan, compassie-vol bijstaan kan, waar je zeggen kan tegen het donker en je schaduw: ik hou van jou, zodat het donker oplost.

Waar je zeggen kan tegen het donker: “ik dank je, want zonder jou had ik mijn eigen licht niet gevonden”

Daar in mijn hart vind ik ook de power om de ander zichzelf te laten zijn zonder iets te verwachten, want ik ben ook mezelf. Ik laat oordelen los.

Als we dat met zijn allen deden konden we samen zijn zonder belang te hechten aan wat iemand anders maakt, maar vooral zien wat ons verbindt. Daarom kunnen compleet-denkers en complot-gekkies heel goed in verbinding blijven met de rest van de wereld, zolang dit vanuit het hart is!

En is dat niet onze opdracht hier op aarde: elkaar liefhebben no matter what!

Reacties

Eén reactie op “Compleet denken! – wanneer je een ander geluid laten horen dan de massa”

 1. Jasper

  Prachtig geschreven José,

  Compleetdenken, de punten met elkaar verbinden. Daar is intuïtie en kritisch denken voor nodig. Op hartsniveau bestaat er geen polarisatie. Daar zijn we compleet onszelf.

  “De waanzin regeert
  technocratie dicteert
  De ware crisis bezweren
  is het hart laten regeren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *