Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Auteur

Geeske Roorda

Geeske Roorda is hoofdredacteur van PsychoseNet.nl en PsychosisNet.com. Ze schrijft regelmatig over goede hulpverlening, zelfzorg en herstel.

Meer blogs lezen van Geeske?

Hier vind je een overzicht van haar blogs

Creatief met edelstenen – maak wat je droomt

Quote creativiteit Wat ga jij maken?

Iedere week publiceert PsychoseNet een quote over één van de onderwerpen van PsychoseNet. Vandaag plaatst Geeske een quote over creativiteit.

“In mijn tuin staat een mooie dakplataan. In de zomer heeft deze boom een groot blad en op warme dagen geeft hij daarmee een aangename, verkoelende schaduw. Ik heb twee ligstoelen onder deze plataan staan. Heerlijk om daar te schuilen voor de zon op warme dagen.

Daarnaast houd ik van mooie dingen

Zoals bijvoorbeeld edelstenen. Ik heb op het moment meer edelstenen dan ik op een mooie representatieve manier kwijt kan. Dus ik vroeg me af hoe ik die op een mooie manier in mijn huis zou kunnen verwerken. Een poosje wist ik niet hoe ik ze zou gaan gebruiken, ik had geen inspiratie.

Tot ik een paar weken geleden midden in de nacht bedacht wat ik met mijn mooie stenen zou kunnen doen:

Ik moest ze niet in mijn huis gaan verwerken, maar in mijn tuin.

Ik ben van de plataan “een boom van dromen” aan het maken

Op het moment heeft mijn plataan geen blad. Dus het is een ideale tijd om hangers te maken die ik aan de horizontale, breed uitwaaierende takken kan hangen.

Ik kocht koperdraad (verschillende kleuren en diktes, want alles moet wennen & leren…) en een paar tangetjes om mee te werken.

De eerste pogingen vielen een best wel beetje tegen

De stenen vielen veel sneller dan verwacht uit het geknoopte koperdraad. Mijn vingers ook bleken ook snel pijn te gaan doen van het werken met het stugge draad.

Ik kreeg het gelukkig al snel een beetje in de vingers

Ik kreeg de stenen na wat meer pogingen uiteindelijk stevig vast met de draad. Het lukte ook steeds sneller. Het begon me ook wat beter te lukken om mooie ronde krulletjes te maken van het koperdraad.

Mijn jongste zoon is ook dol op knutselen en ik kreeg van hem zijn kralendoos aangereikt met allerhande kralen om die ook in de strengen te verwerken.

Inmiddels hangen er 25 strengen met edelstenen in mijn dakplataan. De strengen zijn niet perfect, maar ze zijn wel heel leuk, kleurrijk en lekker creatief.

Ik heb de eerste kleine bladerknoppen in de plataan gespot

De bladeren zijn weer in de maak. Iedere week maak ik een paar nieuwe koperstrengen, met mijn mooie edelstenen erin verweven, bij. Zo wordt het een mooi, gevuld geheel. Even doorzetten nog dus, en de pijnlijke vingers nog maar wat langer accepteren…

Ik verheug me op het moment dat de lente doorzet

Op het moment dat mijn plataan weer vol in het blad staat. De zon aangenaam schijnt. Het moment dat ik weer in de koele schaduw op een ligstoel plaats kan nemen onder een groene bladerzee met daaronder allerlei flonkerende kralen en edelstenen, die hier-en-daar oplichten door de zon terwijl ze zachtjes bewegen door het zachte zomerbriesje…”

Fantasie en creativiteit. Love it!

Meer lezen over creativiteit?

Fotocredits: Geeske Roorda

Reacties

2 reacties op “Creatief met edelstenen – maak wat je droomt”

  1. Vlinder

    Superleuk Geeske 😃, je hebt me op een idee gebracht!

    1. Geeske Roorda

      Mooi, wat leuk!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *