Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Ik ervaar de Liefde van God – herstelverhaal van Diana

Diana: "Ik heb psychosen meegemaakt maar ervoer dat de liefde van God mij ondersteunde, en nog steeds ondersteunt, ook bij mijn herstel."

Diana: “Ik ervaar de onvoorwaardelijke Liefde van God. Ik vind dit heel erg fijn om te ervaren. Ik wil dit graag met andere mensen delen hoe fijn, en vredig, dit voelt. Ik heb onder andere meer psychosen meegemaakt maar ervoer dat God mij altijd ondersteund heeft, en nog steeds ondersteunt, ook bij mijn herstel”.

‘Ziekte’ is ook een illusie ik ben gewoon anders, en uniek. Ik mag helemaal zijn wie ik ben van Hem. En dat geeft (een staat van) ontspanning en daardoor minder psychische klachten.

God houdt van iedereen, ook al geloven zij in Hem of niet

Ook al haten mensen Hem, toch houdt Hij van ze. God weet dat wij als Mensheid duizenden jaren vergissingen gemaakt hebben en tegelijk weet hij hoe mooi en Liefdevol wij, als Zijn kinderen, eigenlijk zijn en het is allemaal ok het is allemaal goed. Als Kind van God ervaar ik zelf Zijn zegeningen en (mede) daardoor gaat het nu beter met mij. En als ik toch weer een ‘hobbel’ ervaar dan kom ik daar weer beter en sterker uit.

Alle mensen inclusief ik zelf zijn vergeven, voor alle vergissingen.

Het enige dat wij hoeven te doen, als wij dit zelf willen, is de Liefde van Hem ontvangen. Ons hiervoor open stellen. Wat een heerlijke bewustzijnsstaat krijgen we dan, helemaal kalm helemaal vredig. Alles is goed, alles is goed zoals het is. Ik voel mij warm en rustig en vredig en alsof ik in een bad van Liefde vertoef. Mijn lichaam voelt aangenaam en warm. Ik ervaar op dit moment helemaal geen klachten.

Ik wil dit zo graag met andere mensen delen

Ik heb dit (alles) mede ervaren tijdens mijn ‘psychosen’. Misschien ben ik ergens (ook) een soort van profeet maar feitelijk ben ik gewoon Diana. Ik speel rollen, ik identificeer mij er (echter) niet mee.

Wij hoeven niets te doen om God’s goedkeuring te krijgen. Hij is als een lieve Vader, die elk mens die dit wil in Zijn onvoorwaardelijke Liefde omarmt. Wij zijn deel van God/het Leven. Wij zijn Zijn kinderen.

En niks is ‘fout’ of ‘goed’; het gaat er niet om wat je doet, maar om hoe je het doet. Kies je ervoor om de dingen vanuit Liefde te doen, of omgekeerd? Ik kies ervoor om alles wat ik doe, met Liefde te doen en dan krijg ik de mooiste resultaten. En ik geniet ook van wat ik doe.

Voor God ben ik, zijn Wij, vrij.

Ik voel mij gezegend door Hem

Ik bid elke dag en ervaar een verbinding met Hem. Er kan mij niks overkomen -ben daardoor ook minder bang voor mijn psychosen. Ik ben veilig ook al lijkt dat niet altijd zo (in deze wereld).

Ik ben een onsterfelijke Ziel die een tijdelijk lichaam bewoont hier op aarde anno 2023, en ik ben veilig. Bij psychische klachten handel ik adequaat maar ik ben er niet meer bang voor.

Als wij ons dit allemaal zouden beseffen dan zou er wellicht een eind aan alle oorlog en lijden komen. Als wij ons zouden openstellen voor God’s Liefde.

Ik heb nooit iets verkeerd gedaan. En andere mensen ook niet.


Diana begrijpt haar eigen psychosen en manieën, wat erachter zit. Ze is gelukkig getrouwd, en ze runt samen met haar man een ICT bedrijf.

Meer lezen over Liefde van God?

Behoefte aan een luisterend oor?

Wil je je verhaal kwijt? Onze PsychoseNet chatprofessionals staan voor je klaar.

Ken je de mini-College’s van PsychoseNet al?

Bekijk PsychoseNet college’s van Jim van Os over zorg en herstel, van depressie tot psychose.

Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Wat is het ecosysteem mentale gezondheid (GEM)
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie? door Jim van Os
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat betekenen de DSM-diagnoses die bij psychose gesteld worden?
Mini-college: Wat is het probleem met de diagnose schizofrenie?
Mini-college: Wat is psychisch lijden – en wat doe je er aan?
Mini-college: Mini-college: Waarom moeten we af van diagnoses als depressie?
Mini-college: Wat heb je nodig voor een goede behandeling?
Mini-college: Wat is psychisch lijden en wat doe je er aan?
previous arrow
next arrow

Reacties

7 reacties op “Ik ervaar de Liefde van God – herstelverhaal van Diana”

 1. Wat een ontzettend mooie blog Diana! En fijn om te lezen dat je ook de Onvoorwaardelijke Liefde van God ervaart. En dat alles dat je doet, dat je dat doet met Liefde.
  Ja, dat we allen mogen bijdragen aan vrede op de wereld. En dat het er gauw mag komen.

  Lieve groeten,
  May-May

 2. Miriam Krekel

  Heb ik ook wel eens gevoeld. Maar niet het idee dat het van god kwam. Gewoon dat het zo is. Ook een heel fijn gevoel!

 3. Lieve Diana. Meisje, nijn lieve zoin Daniel sorak net als jij. Gid was zijn steun en toeverlaat. Hij brande ook kaarsen voor hem. Eind augustus overleed Daniel aan een zware broerte. Net 51 jaar oud. Gevonden in huisje hem na 3 dagen. Geallerneerde priopersona deed niets na mijn alarmen. De derde dag heeft de politie geholpen. En is in het ziekenhuis overleden. Hij hield van Gid. En was soms ook prifeet. Begeleung lachte hem uit. Zoveel verdriet. Liefs vanmoeder Daniel.

  1. Liesbeth

   Strerkte Michelle !

   1. Ja, veel liefs en sterkte Michelle! 🕊️❤️🙏🏽

 4. Kyon

  Herkenbaar hoor, Diana. Dit soort Onvoorwaardelijke Liefde is voelbaar.

  1. Diana Wolsink-van Landeghem

   Hoi Kyon.

   Dankjewel voor je reactie.

   Deze Liefde is zeker voelbaar.

   Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *