Main content

Hoe voelt het om depressief te zijn? Wat kun je als naasten het beste voor iemand met een depressie doen? En wat liever niet?

Luc schreef er een blog over en gaf 10 tips voor het omgaan met een depressief persoon. Liesbeth is vervolgens aan de slag gegaan om een animatie te maken van deze 10 tips.

Bekijk hier het resultaat:

“Met veel plezier heb ik de 10 tips geanimeerd die Luc Vercauteren heeft beschreven in zijn blog. Ik vond het een uitdaging om de tips zo simpel en herkenbaar mogelijk te verbeelden. Dat begon met een heel eenvoudig ontwerp van de karakters en ook de animatie is losjes gedaan.

De animatie laat duidelijk de interactie met een depressief persoon zien en ik hoop dat veel mensen iets hebben aan de tips”.

Liesbeth Worm


Meer lezen en kijken:
Bekijk meer animaties over psychose en herstel
Let’s talk about…prozac!
Omgaan met iemand met een depressie: 10 tips
Nanette over haar depressies en herstel

 • Deel deze pagina:

Reacties:

 1. Bij het psychose filmpje moet ik wel aantekenen dat vooral zelf gekozen muziek, of internet, of TV ook soms erg goed kan helpen om ergens anders je focus te leggen dan bij wat er in je hoofd gebeurt. Een van mijn copingstrategieën, muziek.

 2. Dag Liesbeth,
  leuk gedaan dit filmpje.
  Voor het onderwerp psychose heb ik onderstaande:
  Help mee om de rust, reinheid en regelmaat vast te houden.
  Dat kan gaan over dag en nacht ritme, 3x per dag eten, licht huisdelijk werk, ontspannende activiteiten doen enz.
  – Denk mee om een goede bed – en opsta tijd te kiezen en daarna te ontbijten.
  Regelmaat vasthouden is belangrijker dan haast.
  Ontbijt eventueel samen en hou dat licht qua maaltijd en sfeer.
  – Denk mee over eigen taken die hij /of zij kan blijven doen (tijdens de week).
  Ook hier is de regelmaat vasthouden belangrijker dan de hoeveelheid taken.
  Niets doen en alles uit handen nemen werkt vaak averechts.
  Bespreek wat je evt. samen doet.
  ( In mijn nieuwe boek dat maart 2016 verschijnt ga ik uitgebreid in op hulpmiddelen om greep te krijgen / te houden op de situatie).

  Mvg, Stef

 3. wat is dit prachtig gemaakt Liesbeth en Luc. Een filmpje komt heel direct binnen en de eenvoud van dit filmpje is juist de kracht. Niet dat ik denk dat het alleen voor kinderen geschikt is maar wel belangrijk dat het óók door hen goed kan worden begrepen en de aandacht houdt. Ik liet het zien aan mijn zoon van 12 en een vriendje. Ze vroegen er van alles over……op school is dit nooit besproken geweest.
  Misschien loop ik wat hard van stapel maar ik zie gelijk een heel lesblok voor me ondersteund door filmpjes zoals jullie nu hebben gemaakt …..
  heel waardevol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.