Main content

Een fijne plek om te wonen, een zinvolle dagbesteding en een opgeruimd leven zijn dé ingrediënten voor een voorspoedig herstel. Maar wat als het allemaal niet zo rooskleurig is, je bijvoorbeeld geldproblemen hebt of (tijdelijk) werkeloos bent geraakt?

Wonen

Een prettig en opgeruimd huis kan zorgen voor extra rust en stabiliteit. Woon je niet prettig, of krijg je het huishouden maar niet op orde?

Lees meer over wonen.

Werken

Na een psychose zo snel mogelijk weer aan de studie of het werk, het klinkt misschien wat vreemd maar het blijkt wel effectief. Iets hebben om letterlijk je bed voor uit te komen kan heel behulpzaam zijn. Liefst iets wat je ook echt leuk vind natuurlijk.

Lees meer over werken en studeren.

Leven

Als je net een heftige periode achter de rug hebt, kunnen dagelijkse bezigheden zoals het huishouden of onderhouden van vriendschappen een hele opgaven zijn. Structuur aanbrengen in je dagen is belangrijk voor je herstel.

Lees meer over leven.


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. In 2014 kwam zijn boek ‘De DSM-5 Voorbij‘ uit, in 2016 het boek ‘Goede GGZ!‘ (samen met Philippe Delespaul e.a.) en in 2021 het boek ‘We Zijn God Niet‘ (samen met Myrrhe van Spronsen).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube!

Meer lezen?

Meer informatie over herstel:

  • Deel deze pagina: