flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Life Chart * PsychoseNet

Veel gezochte termen

Auteur

Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc, en psychiater bij GGZinGeest en Altrecht. Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD). 

Life Chart

Pagina - Life Chart

life chart is een methode die wordt gebruikt om je stemming te monitoren. In de life chart houd je je stemmingen, levensgebeurtenissen en medicatie bij. Het kan je helpen om je stemmingswisselingen onder controle te krijgen.

In het life chart boekje houd je bij wanneer stemmingswisselingen plaatsvonden, onder welke omstandigheden en wat hielp om eruit te komen. Zo kun je direct zien welke factoren en gebeurtenissen van invloed zijn op je stemming, en hoe je reageert op medicijngebruik.

Met de Life Chart Methode kunt je het verloop van je bipolariteit in beeld brengen,

Life chart methode - Kennis centrum Bipolaire Stoornissen

Hoe gaat het met je stemming?

Deze methode laat zien welke invloed (of veranderingen in) je behandeling en gebeurtenissen in je leven hebben op je stemming. Dit maakt het beter mogelijk om het effect van behandelingen te beoordelen.

Het meest verspreide boekje is uitgebracht door het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen

Deze organisatie bundelt de in ons land aanwezige expertise van gespecialiseerde professionals, patiënten en naastbetrokkenen. Het vormt zo een hecht netwerk waarin academische en psychiatrische centra en de patiëntenvereniging met elkaar bouwen aan de kwaliteit van diagnostiek en behandeling.

Met de life chart kun je meer inzicht krijgen in het beloop van je stemming, waardoor je meer grip kunt krijgen op je leven. Inmiddels kan dat ook op je smartphone, bijvoorbeeld met de app iMoodz.

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit

Lees ook