Main content

Een overzicht van handige apps die je kunnen helpen bij je herstel. Ken je er nog één die er niet bij staat? Tip ons via dit formulier!

 

 

iMoodziMoodz: helpt je om beter met je stemmingswisselingen om te gaan.

 

 

PsyMate app

PsyMate: geeft je inzicht in de samenhang tussen je activiteiten, je omgeving en je emoties.

 

 

 

DDaybookaybook: stimuleert je om na te denken over wat je op een dag doet en welke invloed ervaringen en activiteiten op heb je stemming hebben.

 

 

 

 

TemstemTemStem: is bedoeld voor mensen die last hebben van stemmen en in hun dagelijks leven minder door de stemmen gehinderd willen worden.

 

 

 

 

HeadspaceHeadspace: Deze app traint je brein en je gedachtes via leuke en luchtige ontspanningsoefeningen.

 

 

 

De Mindfulness AppMindfulness app: maak de weg vrij voor meer ontspanning en meer rust in je hoofd.

 

 

 

MedAppMedApp: om je te assisteren bij optimaal medicatiegebruik. Zo stelt MedApp je o.a. in staat om op eenvoudige wijze medicijnwekkers in te stellen en bijsluiters te bekijken.

 

 

 

Backup 113Backup 113 zelfmoordpreventie: biedt houvast met verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen.

 

 

WRAP

WRAP: app op basis van de Wellness Recovery Action Plan herstelmethode.

 

 

IPSWerken met IPS: met de app kun je eenvoudig bijhouden hoe je dag was, tips noteren, afspraken maken.

 

Stopstone

 

Stopstone: kies in de app motivators die jou helpen om het stoppen met roken vol te houden. Of maak je eigen motivators, voor jezelf of samen met vrienden.

 


Logo Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij verschijnt sinds 2014 op Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.)

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube!

Meer informatie over herstel:

  • Deel deze pagina: