Main content

Gisteravond vond in De Balie te Amsterdam een debat plaats tussen Deense hoogleraar Peter Gøtzsche, ervaringsdeskundige Peter Groot, en twee prominente hoogleraren psychiatrie, Frenk Peeters en Jim van Os. Zij spraken over de zin en onzin van psychofarmaca.

 

Vorig jaar baarde de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche opzien met zijn aanval op de farmaceutische industrie. In zijn nieuwe boek Dodelijke psychiatrie en stelselmatige ontkenning richt Gøtzsche zijn pijlen op de psychiatrie. De werkzaamheid van de meeste psychofarmaca staat niet vast en de bijwerkingen zijn veel ernstiger dan doorgaans wordt beweerd. Volgens Gøtzsche is de psychiatrie medeverantwoordelijk voor het feit dat medicijngebruik de derde doodsoorzaak is na kanker en hart- en vaatziekten. Dat komt doordat huisartsen, psychiaters en andere artsen uitzonderlijk veel, en vaak onnodig, medicijnen voorschrijven. Volgens Gøtzsche overlijden in Europa en de VS jaarlijks circa 500.000 patiënten door het gebruik van psychofarmaca.

Bron: www.debalie.nl

Kijk het debat terug met Peter Gøtzsche over de zin en onzin van psychofarmaca (Engelstalig)

 

 

 Meer over Peter Gotzsche, psychofarmaca en afbouwen:

 • Deel deze pagina:

Reacties:

 1. Er zijn ontwikkelingen met de curcuminoiden , ontwikkeld door Arjuna ,Het BCM-95(r) Ze werken als mTOR inhibitors ook als anti depressivum , zijn kanker werend , werken tegen Alzheimer, Rheumatoide Arthritis. En depressie is niet een Prozac Defiecentie in de hersenen , Veel pschiarisch ziekten blijken het gevolg van onstekingsprocessn in de hersenen , door de neuriotoxinen in ons leefmileu De Clinical Trial worden gemanipuleed door de Drug industrie . Zie ook de Top 30 Farmaceutiche Fraudes , Veroordelingen en Boetes van Healthwath

  1. Eindelijk,eindelijk,eindelijk! Bert Albronda,ik weet niet hoe ik je moet bedanken om datgene te zeggen waarvan ik niet begrijp dat al die psychiaters en andere artsen,psychologen en psychotherapeuten het niet zeggen,niet blijken door te hebben,niet zien of niet willen zien,…vul zelf maar in.Als je eenvoudigweg ”brain inflammation” googelt krijg je ruim 800 miljoen zoekresultaten,maar bijna niemand lijkt er ooit iets mee te doen! Moeten we dan nog 50 jaar wachten of zo voordat het eindelijk eens tot die hele GGZ-wereld doordringt?Er zou zo gigantisch veel meer gedaan kunnen worden om mensen écht te helpen (waaronder ikzelf,na 33 jaar niet alleen door geen enkele therapie of medicatie ooit geholpen,maar zelfs zwaar getraumatiseerd) maar het gebeurd gewoon niet.Het wordt gemakshalve als nog niet bewezen neergezet,of als alternatief,of nog te experimenteel,enz…enz…Voor mij is dit massaal onbenut laten van zoveel meer mogelijkheden dan er nu worden aangeboden een onbegrijpelijk raadsel,waar ik noch met mijn verstand,noch met mijn gevoel bij kan.

    1. Psychiatrie is een Pseudowetenschap , Rechten van de Mens. Bestudeer ook : De Depressie Epidemie, Prof Trudie DeHue

 2. Wanneer gaat de psychiatrie eens (h)erkennen dat depressie een zingevingsziekte is en de zingevingsvraagstukken die daaruit voortkomen de aandacht geven die het verdient?

  1. Dat gebeurt pas op het moment dat dit soort zaken belangrijker worden geacht en meer worden gewaardeerd dan (het verdienen van) geld… vermoed ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *